søndag den 30. januar 2011

Planter med historie

For mig er planter der har en historie noget af det dejligste. Det vækker altid minder om nogle positive oplevelser. De to små skønne stedsegrønne her fik jeg af en ung pige, som jeg havde kontakt med da jeg sad i det lansdækkende Menièreudvalget i Meniére og Tinnitus Foreningen - i dag høreforeningen. Hun var, som jeg, blevet ramt af Morbus Menière i en ung alder, og alt var blevet kaos i hendes unge familie. To små børn, uddannelse, hus og hjem. Jeg tog derfor ud og snakkede med hende flere gange, og hun begyndte efterhånden at forstå, at man ikke dør af den sygdom. Langsom lærte hun at accepter hende nye situation, og fik mod på livet igen. Da jeg fyldte 40 år i 2005, fik jeg som tak de to skønne stedsegrønne små buske forærende.

Chamaecyporis Obusta "Nana Gracilis"

Cryptomeria japonica

Hvergang jeg går forbi de to stedsegrønne i haven, kan jeg ikke lade være med, at tænke på den unge pige, og alle de år, hvor jeg lagde ører til mange desperate Menière patienter. Jeg stoppede min karriere i MTF som formand for Menière udvalget, da min sygdom blev for slem. Men jeg har mange gange tænkt den tanke, hvormange af dem som jeg havde kontakt med, fik jeg overbevist med mit motto

Viljen til at ville - avler evnen til at kunne

8 kommentarer:

 1. Netop netop....
  Jeg har flere planter i haven jeg har fået foræret, eller købt, og som giver minder omkring dejlige mennesker. De planter får altid ekstra opmærksomhed og pleje :O)

  SvarSlet
 2. Hej
  Har lige set din blog - flot og glæder mig til at følge dit haveliv hen over året.
  Og kan se at du også er hundeven - har også selv en schæfer.
  Vil give dig helt ret i at planter med en historie er noget særligt.
  Fortsat god søndag
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 3. Kære Madam Bæk.
  Jeg er helt enig, planter med historie er bare det bedste :o)
  Jeg er også helt sikker på at du, med dit arbejde i Høreforeningen, har plantet mange håbefulde frø hos Meniérepatienter, med dit motto og din positive livsindstilling.
  Haveknus fra fru friis

  SvarSlet
 4. Kære Fru Friis

  Selv flere år efter jeg stoppede i MTF, er jeg blevet kontaktet telefonisk og pr mail fra ind og udlandet, så et par frø har jeg da fået smidt af på vejen;O

  SvarSlet
 5. Hej Madam Bæk,
  Ja, jeg kender også til gode minder fra planter - ligesom du sender jeg kærlige tanker til giveren. Jeg har dagliljer jeg ikke kender sortsnavnet på - de hedder f.eks Grethe´s Iris og Anettes daglilje.
  Det må være dejligt for dig at vide du har gjort en forskel i mange menneskers liv med din støtte og dit motto.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 6. Super flot, at du har haft overskud, at give af til andre, selvom du ikke selv har været rask. Vær du stolt af det :-))
  Kan godt forstå du er meget glad for de planter.

  SvarSlet
 7. Kære seje Madam Bæk:o)

  Hvor kan du være stolt af digselv over at have været med tíl at gøre en forskel i dine lidelsesfællers liv:o) Godt gået og hatten af for dig.

  Jeg har det akkurat ligesom du og de andre kommentatorer. Det er de planter, der har en historie, som jeg holder allermest af og som har en kæmpestor affektionsværdi for mig.

  Mange varme mandagshilsner

  SvarSlet
 8. Jamen kære venner. Tak for jeres søde og varme kommentarer, men men jeg har jo kun gjort det, som enhver anden med min viden omkring Menière ville have gjort.

  Tak venner og pas nu på jer selv derude i bloglandet.

  Knus.

  Ps. har store netproblemer i øjeblikket.

  SvarSlet

Læg gerne en lille hilsen, når du besøger min side, så vil jeg blive glad.