mandag den 3. januar 2011

Havebøger

Af en eller anden grund falder jeg altid over en havebog, som jeg bare ikke kan leve uden. Den får jeg som regel i julegave, men bare ikke i julen 2010. Det er jo forståelig nok, da jeg fik en CANON objektiv, som jeg er rigtig glad for. Tilbage til bøgerne.

Jeg havde ønsket mig den engelske have, men den fik jeg som sagt ikke. Derfor skyndte jeg mig, at bestille den mellem jul og nytår. Den 31 december kom den med posten, og tænk jeg har endnu ikke haft tid til at læse den. Tiden får jeg nok, når jeg, om ikke så længe sender den bedre halvdel en tur til Filippinerne. Hvorfor jeg ikke skal med? Jeg har ganske enkelt ikke den udlængsel, og så jeg vil  heller være hjemme hos mine gamle hunde. Desuden er der ingen der kan give mig nogen garanti for, at flyveturen ikke vil påvirke min sygdom i negativ retning. Selv en kort køretur i bil har før lagt mig på langs i flere måneder, hvordan kan det så ikke blive efter en flyvetur? Nej, det har jeg ikke lyst  til. På en måde vil jeg alligevel komme med, da min kære husbond har lovet at skrive om sine oplevelser på hans blog. Men jeg glæder mig på hans vegne, og jeg glæder mig til at få tid til at læse den engelske have. Kender I bogen Den engelske have? Hvad synes I så om den?

16 kommentarer:

 1. Kære Madame Bæk, jeg bestilte bogen på biblioteket, da du skrev om den for et par dage siden på din blog.
  Det er dejligt for dig at have noget godt tilgode ;-)
  kh Lone.g

  SvarSlet
 2. Jeg har bogen stående i min reol, og den er læst.
  Jeg syntes den var spændende, den fortæller lidt om havehistorie og forskellige stilarter.

  Får helt lyst til at besøge nogle af de haver, der er fortalt om, og vist billeder fra, i bogen. Når jeg får tid bliver den læst igen :-)

  Jeg fik "Haver fra hele verden de store traditioner" i julegave, den er jeg i gang med at læse nu.

  God fornøjelse med læsningen.

  Hilsen Vivik

  SvarSlet
 3. Hej igen
  Svar på dine spørgsmål :

  Kender ikke havebogen - men nu er jeg nysgerrig
  Nej nej, han er slet ikke hos DSB ...

  Ha det godt
  hilsen Loppe

  SvarSlet
 4. Hej Madam Bæk,
  God idé at forære sig selv en nytårsgave :o)
  Mon ikke de fleste af os haveglade mennesker også er rigtig glade for havebøger - sådan har jeg det i hvert fald også! Jeg ved snart ikke hvor jeg skal have alle mine havebøger og blade - der skal vist gang i en nytårsoprydning på bogreolen, så nogen af de romaner jeg nnok ikke får læst igen må ud til andre hjem.
  Jeg købte selv "Mit haveliv" på bogmessen for nylig og i julegave fik jeg "Min krukkehave" og Isabellas havedagbog.
  Den Engelske have står også/stadig på min ønskeliste.
  Hilsen Berit fra Irishaven

  SvarSlet
 5. God fornøjelse med bogen! Jeg fik den jo som nævnt i min status i julegave og er ret glad for den. Eneste minus er at den er meget tung og jeg har problemer med slidgogt i højre tommelfingerled og smerter i venstre arm gr. muskelspændinger , men når først bogen ligger foran mig er det til stor glæde og inspiration:o)

  SvarSlet
 6. Kære Lone
  Det er altid dejligt, at have noget tilgode, bare det ikke er øretæver;-)

  Kære Vivik
  Titlen "Haver fra hele verden de store traditioner" Lyder som en spændende bog. Den må du meget gerne fortælle lidt mere om. Jeg kender den slet ikke.

  Kære Loppe
  Du skrev noget om, at toget var forsinket, så gik mit spørgsmål om det var et DSB1 tog. Jeg blev klar over, at din mand er ingeniør, men det kunne han jo godt have været hos DSB ;-)

  Kære Berit.
  Jeg købte som du Mit Haveliv på bogmessen. Krukkehaven er min godnat læsning finde ud af hvad der skal i sommerens krukker :-o Isabellas havedagbog fik jeg at en veninde for flere år siden.

  Kære Lisbeth
  Jeg glæder mig helt vildt til at læse den. Jeg giver dig ret i, at den er tung og ikke til sengelæsning. Med hensyn til gigt som jeg også har kan jeg anbefale fiskeolie, ingefær og hvidløg, som for mit vedkommende holder mig smertefri. Jeg ved ikke om du kender til det?? Vedrørende muskelspændinger kan jeg anbefale kranio sakral terapi, som jeg selv bruger en del af. Skal have en omgang igen i morgen, og jeg glæder mig.

  SvarSlet
 7. Kære Madam Bæk,

  jeg fik "Den engelske have" i julegave, men har endnu ikke haft tid til at læse den, da hverdagen igen er banket på døren, med en hel del "udfordringer" for at sige det pænt. Men jeg glæder mig til at læse den og håber, der er nogle gode beskrivelser af cottage-gardens, som er den havestil, mit hjerte brænder allermest for.

  Også jeg kender til det med slidgigt i fingrene og muskelspændinger i arme, skuldrer og nakke. Mine fingersmerter umuliggør det også for mig, at ligge i sengen med en tung mursten af en bog og læse, men så kan man jo heldigvis ty til sofaen.

  Sikke en trafik der er her på bloggen og du har allerede fået mange faste læsere, inkl. migselv. Godt gået Madam Bæk:o)

  De bedste hilsner og tanker

  SvarSlet
 8. Kære TANTE GRØN

  Det er jo din og alle de andre besøgende kommentatorer der driver værket. Jeg kan se, at du har oprettet en blog, men den er ikke offentligt?? Jeg kunne ellers vildt godt tænke mig at besøge den. Det tror jeg vi er mange der kunne ;-)

  Hvorfor skal havebøger egentlig være så store, at man ikke kan tage dem med i seng? Der er jo mange skønne forfattere man gerne ville dele den sidste halve time med, inden man falder omkuld med de sødeste havedrømme... Tag nu vores allesammens Claus "Mit haveliv" og "Den levende have", som er blevet og stadig bliver læst igen og igen..

  Jeg har bladrede Den engelske have igennem og ER BARE SÅ FORELSKET i stilen, som er lidt ala det jeg har her;-)

  Kh Madammen

  SvarSlet
 9. Hvabehva`?????:o)
  Har JEG oprettet en blog? Det anede jeg ikke!!!!!! Jeg skal vist liiiiige ha` fat i min 12-årige datter, hvis veje er uransalige og hvis små pilfingrer af og til roder med mors pc......

  EMMA!!! EMMAAAAAAAAAAA!! :o)

  Ville ellers gerne ha´ en blog, men det ligger ikke i kortene lige nu. Men man skal aldrig sige aldrig, vel? Synes det er skønt, så hurtigt din er blevet kendt og velbesøgt:o)

  Knus fra mig til dig. Hav en dejlig januaraften:o)

  EMMA!!!!! EMMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!

  SvarSlet
 10. Uha stakkels Emma... Har jeg lavet rav i den lille familie på grund af min uvidenhed?? Kære Tante Grøn, jeg kom nemlig lige til at tænke på, da du bippede ind på min mobil, mens vi spiste, om det er fordi du hat tilmeldt dig som fast læsere, at der dukker et ikon op ud for TANTE GRØN?? Men jeg synes også, at jeg har set et tante grøn blog?? Billedet lignede godt nok ikke dig, som det jeg har set hos frk. iberis...

  Ja vi skal jo lære hele tiden;-) ;-)

  SvarSlet
 11. Kære Madam Bæk. Jeg kender ikke bogen, men nu blev jeg da nysgerrig! Havebøger har efterhånden udkonkurreret krimier, som ellers har ligget højt på hitlisten hos mig. Fordelen ved krimierne var blot at de som regel er mere håndterbare som godnatlæsning i sengen, det er noget bøvl at komme på arbejde og forsøge at forklare at bulen i panden skyldes en havebog der gled samme vej som ens øjenlåg... ;o)
  godnat-læsnings hilsner fra fru friis

  SvarSlet
 12. Kære Fru Friis.. ;-o man kan jo ikke give manden skylden hver gang,vel?? En god krimi er jo heller ikke så ringet. Jeg høre tit krimilydbøger når vi køre længere ture, som eksempelvis op til campingvognen..

  Sov godt fru Friis

  SvarSlet
 13. Hej Madam Bæk.

  Skal nok fortælle om min julegave bog, på min blog, når den er læst.
  Jeg tager glad og gerne de store havebøger med i seng. Om på siden, med en god pude til at støtte hovedet, bogen liggenede på sengen, så er det bare at bladre, og skulle øjnene glide i, drøner havenbogen ikke i hovedet med et brag ;-)

  Mange hilsner Vivik

  SvarSlet
 14. Hej skønne Madam:o)

  Nej, bare rolig:o) Du har ikke laver rav i familie-livet:o) Jeg tror faktisk, at det forholder sig sådan, som du skriver: At det er fordi, jeg har oprettet mig som fast læser, at der dukker et ikon op. Uha, mig og moderne teknologi er en dårlig cocktail! Jeg skulle vist ha` levet sammen med dinosaurene.

  Jeg har fået at vide, at der findes en butik i Odense, der hedder "Tante Grøn" og der findes vist også en anden der hedder "Tante Grøn, Tante Brun og Tante Lilla" Det var jeg ikke klar over, da jeg valgte blognavn. Jeg har bare altid elsket de svenske børnebøger om de tre tanter. Da jeg var barn læsste jeg dem igen og igen og igen. Hvis min drøm om en blomsterbutik nogensinde var gået i opfyldelse, skulle butikken helt sikkert ha` heddet "Tante Grøn".

  Ih, det kribler i mine små, stive gigtfingre, når jeg læser at du har været ude og beskære din blåregn og du har sået frø. Men vores have ligner en ishockey-bane. Har aldrig set noget lignende eller oplevet et tilsvarende vejr-fænomen i haven. Jeg er utroligt dårlig til at stå på skøjter, så jeg må hellere afholde mig fra, at spænde skøjterne på og glide ud og klippe visne stauder ned. Alt ser så beskidt ud nu, hvor sneen er væk og jeg ku` virkelig godt tænke mig, at få haven shinet lidt op. Håber den forbaskede is snart smelter.

  God tur til Phillipinerne til gemalen:o)

  Hav en rigtig dejlig søndag.

  Havelængselsfulde hilsner ....

  SvarSlet
 15. Det lyder som om du har en del havebøger, på en blog for længe længe siden så jeg en omtale af Als die Gärtner Tweed trugen: Valerie Finnis und der englische Gartenadel (Ursula Buchan)Kender du mon den? Jeg synes ikke at jeg kan finde den på dansk.

  SvarSlet
 16. Beklger Sussi, men den siger mig ikke noget. Har du prøvet at søge på www.plantarum.dk De har rigtig mange bøger fra forskellige lande.

  Go' jagt.

  SvarSlet

Læg gerne en lille hilsen, når du besøger min side, så vil jeg blive glad.