fredag den 7. januar 2011

Den første såning..

Her i formiddag gik såningen så småt i gang. Det blev til otte forskellige stauder, som jeg ønsker der kommer en del dejlige blomsterbørn ud af. Når jeg sår, bliver der altid alt for mange flere planter end jeg kan bruge, så den del går atter ind i kredsløbet og havner på komposten.

Inden jeg går i gang med et projekt, sørger jeg for, at jeg har tingene indenfor række viden. Her er så og prikle jord, så bakker, navneskilte og frø. Ups! jeg kan se at jeg glemte perliten.

Der første jeg gør, er at lave huller i bunden af såbakkerne. Derefter sætter jeg dem i vand, så jorden kan suge vand til sig.

Herefter bliver de sat til afdrypning, så overskudsvandet kan løbe fra. Så er de klar til såningen. De fleste af frø, som jeg såede i dag skulle dækkes, men der var også nogle der var lysspirende..

Det blev til otte bakker, hvoraf de fire skulle stå ude, da de skiftevis skulle have frost og tø. Den bakke satte jeg ned i drivhuset, så fuglene ikke skulle begynde at hakke i frøene. Den anden bakke blev sat  i et østvendt vindue, hvor spiringen gerne skulle gå i gang indenfor en måneds  tid. Sker det ikke, så skal de have en tur på køl, og derefter sættes udenfor. Det hvide som jeg har dækket de fem bakker med er perlite. Perlite er et vulkans materiale som holder godt på fugten . Spændende bliver det.

Hvad fik jeg så sået?
 1. Geranium phaeum, Storkenæb
 2. Akeleje "Chocolate Soldier
 3. Akeleje "Yellow Star"
 4. Forårsvortemælk
 5. Alpemanstro "Superbum"
 6. Løjtnantshjerte "Alba"
 7. Fredsløs
 8. Rødbladet kvan

10 kommentarer:

 1. Ja det er svært at vente. Jeg har lige taget en stor sæk såjord ind, den var helt frosset til. Så jeg går også i gang med at så stauder i weekenden eller når jorden er tøet op.
  God weekend Anne Gine

  SvarSlet
 2. Hvor godt, så er din havesæson startet :-)

  SvarSlet
 3. Jaaa, og jeg har det også som et lille barn i en slikbutik.. :-)

  SvarSlet
 4. Jeg vil oss'! Jeg vil oss'! ;o))

  SvarSlet
 5. åh ja det kribler i fingrene

  SvarSlet
 6. ..Og jeg må vente til sommerhussæsonen starter, før jeg kan komme i gang i drivhuset. Jeg bliver helt utålmodig når jeg hører at du nu er gået i gang med staudesåning.
  Tivoli har haft Akeleje Yellow Star i nogen år i deres bede - dem er jeg helt vild med( og jeg har taget lidt frø med hjem 2 år i træk). Så jeg håber jeg får blomstrende "Tivoli-akelejer" i år :o)
  Frø-hilsen fra Berit fra Irishaven

  SvarSlet
 7. Ih hvor er det godt at du er kommet igang. Det kribler i mine fingre..... Skønt med dine nye planter, jeg holder så meget af akelejer, det lyder som nogle flotte farver du har fået dig.
  kh Lone.g

  SvarSlet
 8. Hei
  Nydelig blogg du har, legger meg til følger jeg så jeg ikke glemmer å se inn til deg:)
  Ha en fin dag, klem Hanne

  SvarSlet
 9. Akelejen "Chocolate Soldier" lyder spændende, jeg går ud fra at den er brun-rød som navnet antyder - blomstrer den i år ? (hvis jeg skal vente indtil næste år for at se billeder af den, har jeg nok glemt det hi hi) Held og lykke med produktionen.

  SvarSlet
 10. Kære Sussi,

  Ja, den er nærmest sort. Jeg tror ikke, at vi skal forvente nogen blomstring før næste år. Men du kan jo gå ind på www.impecta.se, hvor du søger på Chocolate Soldier, så kan du se hvor lækker den ser ud. Jeg er meget spændt på at se den live..

  SvarSlet

Læg gerne en lille hilsen, når du besøger min side, så vil jeg blive glad.