lørdag den 8. januar 2011

Madam Bæk's planter

er navnet på en ny blog, som jeg oprettede i nat, da jeg ikke kunne sove. Den kommer kun til at indholde de planter som jeg har i haven. Jeg vil naturligvis også skrive om mine planter her på siden, men hvis man vil have yderligere oplysninger om hvor planten stammer fra, hvad det latinske navn er osv. omkring forskellige planter jeg har i haven så klik her. Jeg vil efterhånden, som jeg kommer i berøring med planterne beskrive dem yderligere på den nye side. Det vil ikke gå så stærkt, men komme lidt efter lidt. I går beskar jeg mine blåregn, og derfor lagde jeg oplysninger ud om blåregnen. Der er planter, som jeg endnu ikke har billedre af, men de vil blive lagt ud på et senere tidspunkt. Det bliver nærmest som en slags database.

Nu glæder jeg mig bare til det snart ser sådan ud. Fra venstre er det en mini påskelilje, som jeg ikke kender navnet på. I midten tulipan Tarda, og til højre guldjordbær.

8 kommentarer:

 1. Det lyder spændende, det du har gang i, det er nærmest dit private haveleksikon :-)

  Jeg har også planer om, at få helt styr på, hvad jeg har fået plantet i min have. Selvfølgelig ved jeg en del om hvad jeg har, men vil arbejde med at få styr på både de danske og latinske navne, samt hvilke arter og evt. sorter det er.
  Hilsen Vivik

  SvarSlet
 2. Ja, som Vivik siger, så er det da ret genialt fundet på. Du har dit private haveleksikon og vi andre kan kigge med over skulderen, og blive klogere. Tak for det :o)

  Du kunne vel ikke lige fortælle mig hvordan du laver aktive links i en tekst, som du har gjort i ovenstående.... - jeg kan kun finde de links som oprettes i siden.

  kh fru friis

  SvarSlet
 3. Kære Fru Friis.

  Jeg skal da gøre et forsøg.
  Når du er i nyt indlæg og skriver det du nu vil, så
  1. marker du det der skal indgå i linket
  2. klikker på link
  3. frem kommer et par muligheder, hvor du skriver adressen på til det, som du vil linke til.
  4. tjek nu om linket virker
  5. gem og luk
  så skulle den være der.

  Held og lykke med opgaven.

  SvarSlet
 4. TAK Madam Bæk! Ja, hvor svært ka' det være....!! Af en eller anden grund har jeg ikke kunnet se Link henvisningen, jeg tror det må komme i samme bås som når jeg leder efter briller, mobil og nøgler...
  Tak for hjælpen, nu skal der linkes!! ;o)
  link-hilsner fra fru friis

  SvarSlet
 5. Ha-ha, Fru Friis - ja, jeg var såmænd 3 måneder om at opdage hvor funktionen "link" lå, nemlig lige over hvor man skriver sit indlæg!
  Det er en god idé at vi kan spørge hinanden om lidt tekniske fiduser om funktioner og design af vores blogs.
  Hilsen Berit fa Irishaven

  SvarSlet
 6. Takk for kommentar inne hos meg...det var trist å høre din erfarng med disse kjøpeløkene som vi har med jul...hmm, jeg får fundera litt på hva jeg skal gjøre med løkene mine. Jeg hadde håpet at jeg virkelig skulle få et nytt blomsterflor til høsten og neste jul..

  Så spennende med ny planteblogg. Jeg blir så imponert over den oversikten mange av dere har over plantene i hagenene deres....Meg selv derimot...uff...jeg er kjempeglad at jeg noenlunde kan de norske navnene på mine planter...men en dag, så blir jeg kanskje bedre på det jeg også!

  Fin og spennende blogger du har..Jeg legger med til som følger jeg!:)

  Ha en fin søndag!

  SvarSlet
 7. Det er da en rigtig spændende idé med din nye blog. Måske kan den ligefrem hjælpe dig til at have ekstra tjek på plantenavnene. Det kniber nogle gange for mig.

  SvarSlet
 8. Kære Anita og Claus.

  Min Vedr. plantenavne er min hukommelse som en hullet si. Derfor syntes jeg det ville være en genial idé, at lave en database over mine egne planter. Så kan det måske være, at navnene sidder en dag :-))

  SvarSlet

Læg gerne en lille hilsen, når du besøger min side, så vil jeg blive glad.