onsdag den 5. januar 2011

YES!! mine frø er kommet

Ja, det er de frø som jeg bestilte hos det svenske firma Impecta den 30 december. Jeg går nu rundt med små sommerfugle i maven af længsel efter at komme i gang med såningen. Det som jeg har fået hjem er staudefrø og lidt sommerblomster. Jeg har endnu ikke taget stilling til, om jeg i år skal købe færdige planter til drivhuset - altså agurk, tomat, peber osv. osv. Min erfaring med færdig købte planter er, at de ikke er lige så robuste, som dem man selv sår. Hvilke erfaringer har I?

Frø til stauder.
Her fra venstre er det frø til:
1. Echinacea purpurea "White Swan"
2. Agastache foeniculum "Golden Jubilee"
3. Eryngium alpinum "Superbum"
4. Lupinus regalis "Chandelier"
5. Primula vialii
6. Geum cultorum "Lady Stratheden"
7. Lupinus (Bonusfrø) "The Pages"

1. Lysimachia clethroides
2. Lamprocapnos spectabilis
3. Aquilegia chrysantha "Yellow Star"
4. Euphorbia polychroma
5. Geranium phaeum
6. Aquilegia viridiflora "Chocolate Soldier"

Frø til sommerblomster
1. Heliotropium arborescens "Marine"
2. Pelargonium pelatum "Tornado Lilac Cadix"
3. Pelargonium hortorum "Video Rose"
4. Petunia "Prism Sunshine"
5. Phlox drummondi "Ethnie Light Blue"
6. Lathyrus chloranthus "Lemonade"
7. Tropaeolum majus "Golden Globe"

 Frø fra Claus Dalby
Oppefra er det.
1. Claus' Valmuer
2. Rødblomsrende kvan og mørkløvet kvan
3. Rød havemælde.

Er der nogen af jer der har erfaringer med ovenstående planter, vil jeg blive meget glad for et par ord om, hvordan de er, og om de er nemme at have med at gøre, lette at så m.m.

4 kommentarer:

 1. Ang. planter til drivhuset, så sår jeg også selv mine. For det første syntes jeg, det er sjovt selv at lave planterne, for det andet så slæber jeg da ikke skadedyr ind i drivhuset via købeplanter.
  Held og lykke med alle dine frø.
  Det begynder helt at krible i fingrene efter at komme i gang, selvom det er ret begrænset, hvor meget jeg sår. Plejer dog at så tagets ´Vanilla´, lathyrus, susanne med det sorte øje, mamelukærmer og stolte kavalerer. Der ud over er det lidt tilfældigt hvad det bliver til.

  Hilsen Vivik

  SvarSlet
 2. Som haveamatør kræver det et dybere studium på nettet for at oversætte det latinske, men når jeg skæmmer ned over titlerne og læser i flæng:"Chocolate-Superbum-Tornado-Video Rose-Golden Globe-Lemonade" så må det da blive en forrygende have du får!
  NU skal jeg altså også ha' bestilt nogle frø...
  Claus' valmuer er dejlige, spændt på om de dukker op af sig selv i år.
  frøhilsner fra fru friis

  SvarSlet
 3. Sidste år havde jeg 'stor mælde' (kunne meget vel være den, som Claus Dalby kalder stor havemælde) i køkkenhaven. Jeg havde fået frøene af en kollega, som fortalte, at de var gode i salater. Jeg så dem i Anne Just's have, hvor de var plantet/sået forskellige steder, og det vil jeg også gøre i år. I køkkenhaven blev de 2 meter høje, men det er jo også rigtig god jord der. En flot, rød række i alt det grønne - og meget let at tage frø af.

  SvarSlet
 4. Madam Bæk...jeg skal passe alvorligt på ikke at komme til at savle ned i tastaturet ved synet af alle disse lækre lækre frø:o) I guder for et flot syn alle de dejligheder vil komme til at kaste af sig....suk:o)

  Jeg har desværre ikke selv en dyt forstand på staudefrø-såning, men har sat mig for, at jeg vil til at lære det. Det er den eneste måde, hvorpå jeg kan få nogle af de mere sjældne stauder i haven. Claus` staudekvan SKAL jeg bare ha` til at lykkes. Den er guddommelig skøn og jeg vil SÅ gerne ha` den i haven.
  Rød havemælde og valmuer er nemme størrelser at ha` med at gøre. Når jorden bliver bar her til foråret, plejer jeg bare at blande frøene med en lille smule jord, og smide blandingen ud i bedene. Men jeg kan jo godt li` det til skødesløse og tilfældige look. Den metode dur selvfølgelig ikke, hvis man selv vil være lidt mere herre over tingene og planternes placering.
  Uha, hvor bliver det sjovt, når du skal til at lege med alle disse frø og jeg glæder mig til at se resultaterne her på din blog, når dine blomsterbørn vokser sig store og kønne:o)

  Mange regnvejrshilsner fra det høje nord til en skøn madam

  SvarSlet

Læg gerne en lille hilsen, når du besøger min side, så vil jeg blive glad.