tirsdag den 25. januar 2011

Flere frø

Jeg lovede jer i går, at jeg ville vise, hvad det var jeg bestilte hjem fra Primafrø. Jeg har før handlet med Prima frø, da jeg synes, at kvaliteten er fin og en pose frø er rimelig i pris. Mellem kr. 11, - og 19,-. Jeg vil ikke komme med en beskrivelse af hver enkelte pose, da jeg selv synes, at I skal kigge ind på Prima frø side.

Her over er det hvide staudefrø jeg har bestilt. Fra venstre side og nedad er det fingerbøl, blæresmælde, hvid haveklinte, trævlekrone. I midten er det sporebaldrian, perlekurv, sølv salvie, nyserøllike. Til højre er det kugletidsel, stegbælg, sandnillike og affodil.

Herover er det gule/orange staudefrø. Fra venstre og ned er det pyrethrum og raketblomst. I højre række er det solbrud og solhat. I midten nederst er de en kinesisk engblomme.

Herover er det sommerblomster. Fra venstre mamelukærme, stolt kavaler, dahlia. Til højre er det en solhat, svolvgul kosmos og morgenfrue. Nederst er det lidt fejlplaceret hasselurt.





Ikke nok med at frøene kom hjem, de der kunne sås nu blev også sået. I fugtig køkkenrulle blev der drysset affodil og kinesisk engblomme ud. Herefter blev papiret foldet og lagt i plastik, hvor det skal ligge i stue temperatur i en uges tid. (glemte at tage et billed af posen, men det må I tænke jer til) Derefter skal de på køl i  2 - 3 måneder, hvorefter de skal sås i potter og ud i haven i skyggen. Metoden med at bruge køkkenruller, har jeg før haft god succes med.





Jeg såede også hasselurt i en potte (bunden af en mælkekarton med huller i) De skal stå i stuetemperatur i 7 uger, hvorefter de skal på køl i 7 uger. Derefter skal de sættes udenfor.

Jeg ved at det er  mange forskellige frø, og det er ikke de eneste frø jeg har bestilt hjem i år. For et stykke tid siden fik jeg frø fra Impecta, som i kan se her. Nej, jeg ved ikke, hvor jeg skal gøre af alle herlighedene, men som jeg siger, kommer der 30 40 gode planter ud af denne portion, så er det allerede billigere end planteskolerne. Jeg har et område på små 30 kvm der skal lægges  om til en hvid have med lidt blåt. Nu må vi se, om det lykkedes med såningen hen over sommeren. Jeg glæder mig i hvert i fald.

6 kommentarer:

 1. Hold da op hvor er du energisk, men det lyser ud af dit indlæg at du nyder det:0)

  SvarSlet
 2. Kære Lisbeth.

  Om jeg nyder det! Nej, jeg elsker det, men det skyldes jo nok, at jeg på grund af min forbandede sygdom tit ikke har mulighed for, at komme omkring på egen hånd. Så er det jo om, at finde alternativer til, at få tiden til at gå. Og jeg kan sagtens får tiden til at gå ;-)

  SvarSlet
 3. Ja - det er lidt tidskrævende med forspiring og omplantning. Når jeg i havesæsonen kun har weekenderne til det, så kan jeg næsten ikke nå alt det jeg gerne vil have gang i - men det var rigtig sjovt for mig at prøve det for første gang i 2010 - mit første år med drivhus.
  Held og lykke med alle de dejlig poser.
  Hilsen fra Berit

  SvarSlet
 4. Hej Madam Bæk

  Tak for din venlige kommentar. Det glæder mig, at du kan lide mine fotos af haven. Haven i dens nuværende form blev påbegyndt for ca. 20 år siden og der er sket mange forandringer og eksperimenter siden da. Det kunne være hyggeligt, om du dukkede ind til et af mine foredrag, men det nærmeste jeg kommer i år er vist Næstved Havekreds den 9. marts.

  Kh. Jørn

  SvarSlet
 5. God ide med køkkenrullen. Chilifrøene der også er at finde i min giveaway såede jeg direkte i noget godt jord, og satte på radiatoren..succes, de kom op og var rigtig fine efter bare 8 dage. Glæder mig til at se hvor mange af dem der bliver til noget..har aldrig prøvet det før, men een gang skal jo være den første, ikk!
  Vi har jo vores skønne hus på landet men indtil nu, er tiden gået med børn, hus og ombygning, graviditeter osv.. så nu ser jeg frem til havens tur til sommer!
  Hej fra mig.

  SvarSlet
 6. Hej din dejlige madam:o)

  WOW....du er da en total prof, når det gælder frøformering:o) Jeg skal vist på intensiv frø-kursus hos dig, da jeg stadig har meget at lære. Jeg "kom" også til at bestille flere frø igår....de hoppede selv op i indkøbskurven...hm hm:o) Bare det ikke ender med, at vi går helt i frø, hva`?!:o)

  Rigtig god weekend til dig og din familie

  SvarSlet

Læg gerne en lille hilsen, når du besøger min side, så vil jeg blive glad.