onsdag den 16. februar 2011

Terrassebede

Jeg er så glad for mine terrassebede, der er grønne hele året. I bedene der blev lavet i 2009, blev der lagt hele ni store marksten. I eftersommeren 2010 blev granitstierne færdige, og jeg fik flettet min længe ønsket pilehegn. Det har virkelig sat prikken over i'et. Op ad et par af stolperne har jeg plantet blåregn, som skal kravle hen på overlæggeren med de skønneste blå blomsterklaser.

Hvad er det så for nogle planter der gør, at jeg holder så meget af det område i haven? Der er træer, buske, græsser, stauder og bunddække, så der er virkelig noget at kigge på hele vinteren indefra stuerne. Jeg har plantet følgende:

Japansk dværgsneboldt på stamme
Fuglebær på stamme (Aronia)
Benved (planipes)
Japansk dværg kirsebær "Kojou - no - mai"
Elefantgræsser "America", Kleine Silberspinne" og "Rotsilber"
Hakonegræs
Carex eskia
Blåaks autumnalis
Rhododendron "Polaris", Koushu Wada" og "Guysens Mayflower"
Spiraea japonica "Nana"
Spiraea betulifolia
Hortensia "Endless Summer" og "Mathilde"
Sct hansurt "Matrone"
Purpursolhat
Kinesisk astilbe "Pumila"
Guldjordbær
Blåregn "Blue Dream"
Clematis "Omoshiro" og "Akaishi"
Akabia

Jeg glæder mig virkelig til at bedene får nogle år på bagen, for det kan kun blive kønnere med tiden. Træerne vil syne af mere og buskene vil blive kraftigere. Jo, der er  noget ved, at have en have.

9 kommentarer:

 1. Skønt med grønt hele året.....så øjet kan glædes også fra sofaen af - og som tingene vokser til bliver det mere fuldendt. Selv har jeg grønt på min forbedrings liste i år........jeg mangler noget mere til at tage over når stauderne visner hen :0)

  Snehvide hilsner Dorthe

  SvarSlet
 2. Alt andet en snehvidt vil glæde mig:-)
  Det ser rigtigt flot ud, jeg lavet et nyt bed i sommer 09 med Hostas og det er ved at blive flot.
  Men ting tager tid

  SvarSlet
 3. Det er altså også nogle smukt anlagte bede du har, og de bliver helt sikkert kønnere og kønnere med årene. Ja, vi bliver nødt til at holde i mange år, for at få det hele med, men du har jo gjort klar så der kan køres med rollator og med passende siddepladser rundt omkring, så det kan jo ikke gå galt ;o)

  Jeg er ikke meget for at indrømme det, men ganske langsomt rykker jeg mig i retning af, at have stedsegrønne punkter i haven. Presset hårdt, kan jeg godt se deres kvaliteter.

  Det er også fordelen ved disse haveblogs, jeg bliver hele tiden inspireret og overvejer nye muligheder. Så selv om min mand mener det er en tidsrøver (hvad snakker han dog om...) så er det en tidsrøver man bliver klogere af.
  Tak for kigget :o)

  SvarSlet
 4. Ha ha ha jeg kunne godt have brugt stierne dengang jeg have kørestolen :-D

  Hvad din mand snakker om, ved jeg desværre ikke - det her er da ikke tidsrøveri. Næ nej da....

  SvarSlet
 5. Jeg synes nu, at det ser henrivende ud allerede nu !!

  SvarSlet
 6. Jeg synes det er nogle skønne bede du har fået anlagt..Og skønt med inspiration - vil gerne selv igangm ed at lave nogle bede med store sten i og det skal også være meget grønt.
  Og ja det bliver kun bedre med årene...

  SvarSlet
 7. Ja - forventningens glæde om hvordan det skal se ud i den optimale udgave, den er også stor og en dejlig del af processen om ens drømmehave. Jeg må i øvrigt også til at tænke på mere stedsegrønt nu hvor vi hvert år kommer tidligere og tidligere i gang med sommerhussæsonen. Jeg kommer til at surfe lidt hos dig og de andre blogs for at få nogen ideer.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 8. Jeg kan godt forstå at du er glad for de grønne bede og det bliver rigtig dejligt når blåregnen kravler på toppen af det fine pilehegn - en rigtig skøn siddeplads. Især i denne lange vinter oplever man glæden ved stedsegrønne planter - jeg kan heller ikke undvære dem i min have:)

  SvarSlet
 9. Åhh ja! Vi er jo igang med vores nye terrasse, og jeg kan godt fortælle dig at det KRIBLER i mine fingre for at få noget forår og noget varme nu! Jeg vil ud!!! ud og igang. Vi skal have bygget pergola - har et ønske om rubilietræ - hele vejen rundt om vores terrasse, og op af stolperne skal der vokse clematis, hvide roser, og hvid blåregn. Jeg kan næsten ikke vente mere, og blev endnu mere utålmoduíg da jeg så dit pilehegn med pergolastolperne i :)
  Tak- iøvrigt- for din fødselsdagshilsen til yngstedatteren der fyldte 1 år i tirsdags :)
  Klem.

  SvarSlet

Læg gerne en lille hilsen, når du besøger min side, så vil jeg blive glad.