søndag den 27. februar 2011

Acer

Når jeg sidder og skriver om en bestemt plantegruppe, så kan jeg få et helt sug i maven af længsel efter, at se dem med blade på igen. Sådan har jeg det med mine Acer. Acer er nok nogle af de træer - buske om man vil, som jeg først kastede min kærlighed på. Selv om min have ikke er så stor, så har jeg alligevel fået plads til ikke mindre end 9 stykker Acer mellem alle de andre små træer. Jeg har 20 - 25 små træer rundt omkring i haven.


Når man læser i bøgerne, skal Acer stå beskyttet og i læ af hensyn til svampeangreb. Det kan jeg ikke ligefrem sige, at mine gør, og jeg har 7 - 9 - 13 endnu ikke haft problemer med sygdom i Acerne. 

Jeg synes, at det er utrolige smukke træer, der kan passe ind i mange sammenhæng. Særlig i den stilart som jeg holder så meget af. Nemlig lidt a'la japansk, skygge, skov, stedsegrønne og formklippet have.

Ha' fortsat en dejlig søndag ;-)

5 kommentarer:

 1. Skønne træer og fint at de ikke bliver så store! Jeg har lige været inde og smide en savlende kommentar på din planteblog...!

  Iøvrigt har jeg idag været ude og klippe en clematis ned, som jeg MENER må være en gruppe 3. Nu har jeg forsøgt at sætte lidt system på mine clematis, ledt på nettet og skrevet ned. Denne sommer må jeg så tage billeder og notater, så jeg også kan komme med i clematisklubben :o) Det lille stykke arbejde kan jeg så takke dig for!

  Fortsat god søndag fra fru friis

  SvarSlet
 2. Uha, jeg har snart fået skyld for meget her i blogland. Så længe det er positivt, tager jeg gerne skylden ;-)

  SvarSlet
 3. Hej Madam Bæk.
  Jeg er helt enig...Fantastiske minitræer, jeg har kun en enkelt og skal da vist ha' et på stykker mere.
  God uge til dig.
  Kh Lone

  SvarSlet
 4. Dina acer är verkligen vackra! Varför har jag ännu inte skaffat en acer, det är ett mysterium!! ;-)
  Var tvungen att googla på 7-9-13. Jag har aldrig hört uttrycket förut! Men nu vet jag: och jag säger också 7-9-13, dina acer kommer alltid att vara fina! Säger ni aldrig "ta i trä" i Danmark?
  Det är det vanligaste uttrycket här.
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlet
 5. Kære Ruben.

  Udtrykket "ta i trä" har jeg til gengæld aldrig hørt. Jeg tror at alle nationaliteter har forskellige udtryk og ordsprog, som kun det pågældende land bruger.

  Ha' en dejlig dag.

  SvarSlet

Læg gerne en lille hilsen, når du besøger min side, så vil jeg blive glad.