søndag den 13. februar 2011

Nedklipning

Jeg var lige en times tid i haven i går, hvor jeg blandt andet fik klippede mine gruppe 3 clematis ned. Jeg følger ClematisDanmarks vejledning, og på denne måde glemmer jeg ikke at gøre tingene til tiden.

Gruppe 3, Polish Spirit.

ClematisDanmark er iøvrigt et rigtig godt sted, at handle sine klatreplanter. Jeg har selv en del derfra, og hvad Flemming ikke ved om sine planter, er ikke værd at vide. Udover clematis, har jeg købt mine blåregn, kiwi, akebia, trompetblomst og en Acer Aureum. Tit og ofte har vi som regel et par timer eller tre vi lige skal have slået ihjel, inden vi skal med færgen til Kalundborg. Den bruger vi gerne hos Birthe og Flemming Hansen i Rønde. Det besøg koster næsten altid to tre nye planter til haven. Det er jo ikke så ringet endda, vel??

5 kommentarer:

 1. HØRT.......Flemming og Birthe har en helt fantastisk have og uhørte mængder af clematis......rent paradis :0)

  Lige netop Akebia forelskede jeg mig også i efter et besøg hos dem for nogle år siden.......den røg med i kurven og i dag trives den op ad en gammel mur. Fantastiske smukke blomster den har :0)

  Her har saksen endnu fået lov at hvile......men snart må det være :0)

  SvarSlet
 2. Orv, det var smart, jeg glemmmer altid at holde styr på mine klematis... Tror vist nok jeg skal klippe nogle af dem nu, men får det som regel atid først gjort når de viser tegn på liv og jeg kan se hvor meget de er frosset tilbage.
  Tak for det fine link til min give-away - der er endnu ikke så mange deltagere, så vinderchancerne er store!
  God bedring til hunden... håber svømningen hjælper, selvom det ikke er så sjovt.

  SvarSlet
 3. Ja, jeg må have nogen flere clematis i haverne de næste par år - jeg købte en hvid her til byhaven sidste sensommer, så jeg håber den har fået godt fat med rødderne over efteråret og at vi kan få et godt show når vi ser ud af køkkenvinduerne til sommer. Jeg må lige ind og surfe rundt hos Clematis Danmark.
  God søndag - hilsen Berit

  SvarSlet
 4. Tak for tippet. Clematisbeskæring er en jungle og ingen af vores havebøger har haft et ordentlig svar. Sidste år fandt jeg et andet link, som hjalp os lidt af vejen. Nu er jeg endnu bedre rustet.

  Og,så har du da gjort mig endnu klogere på et helt andet område. Anede ganske enkelt ikke, at der findes hundesvømmehaller. Verden er et mangfoldigt sted.

  Bedste søndagshilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 5. Jeg er bare så glad for at Landliggeren syntes at clematisbekæring er en jungle! Gruppe 3 clematis!!?? Jamen jeg ved jo ikke hvad det er jeg har, har jo bare købt hvad jeg lige syntes var smukt og ikke tænkt længere! Der er godt nok meget at lære endnu, men dejligt med linket til Flemming, jeg lægger det ind på min egen side, så jeg kan nærlæse snarest.
  Ha' en dejlig søndag aften :o)

  SvarSlet

Læg gerne en lille hilsen, når du besøger min side, så vil jeg blive glad.