torsdag den 17. februar 2011

Jeg er forelsket

Vi ved jo alle nok, hvad det er vi bedst kan lide ved en have. Jeg er meget glad for surbunds -, skyggetålende-  og stedsegrønne vækster. Desuden kan jeg ikke undvære sten i min have. Jeg har længe ledt efter bøger på dansk, der omhandler skyggetålende vækster, men har ikke rigtig fundet det jeg søgte. Derfor er jeg lykkelig for nettet og bloggene. I blogland kom jeg forbi en side, der helt slog benene væk under mig.


Aldrig har jeg set en side, der i den grad sagde Madam Bæk, her er det, som du søger. Jeg har set mange sider, hvor jeg har tabt pusten, men ingen som Jørn Møller Jensen's hjemmeside med de dejlige billeder af deres have. Her var jeg solgt på stedet. På Jørn's blog så jeg også noget, som jeg har leget med i tankerne gennem flere år, nemlig klippede træer og buske.

En skæv bøg

En klippet lærk

Hakuro Nishiki pil

Hvad gør man så? Jo, jeg ledte på nettet i en anden anledning, og fandt en side, hvor de solgte mindre træer og buske til en rimelig pris. Her skrev jeg til Boi Jensen, og spurgte om han havde nogle "skæve eksistenser", som kunne bruges til noget klippet a'la bonsai. Det mente han da, at han havde, og vender tilbage til mig på et senere tidspunkt.

Jeg skal i gang med en omlægning af mit surbundsbed på husets forside. Der har jeg to stk. Hakuro Nishiki pil stående. På billedet her over kan man se, hvor smukt og enkelt det kan gøres. Det bliver spændende, hvad 2011 vil bringe af forandringer. Jeg glæder mig i hvert fald  til sæson 2011.

Billederne i dette indlæg er venligst udlånt af Jørn Møller Jensen.

13 kommentarer:

 1. Ja, det er skønne billeder Jørn Møller Jensen har på sin side. Skal med havekredsen på besøg i hans have til sommer, glæder mig :-))

  SvarSlet
 2. Jag kan se, att du är begeistrad! Men tab nu icke pusten alldeles!! Hur ska det då gå med din fina blogg? ;-) Den vill jag inte missa!
  Vilken tur att jag har DR1! Klockan 18 bir en höjdpunkt!!
  Ha det gott!
  /Ruben
  PS Smuk have du har och som du visade i ditt förra inlägg! När Wisterian växer till sig, kommer det att bli helt fantastiskt!!! DS

  SvarSlet
 3. Tak for linket, skal nok blive brugt:-)

  SvarSlet
 4. Det er meget inspirerende at læse på Jørn og Ingers blog. Jeg er sikker på at du også kan blive inspireret at en anden Jørns bøger nemlig Jørn Dannesboe prøv at se her http://www.joern-dannesboe.dk/boeger.htm. Jeg glæder mig til at se de skæve gevækster:)

  SvarSlet
 5. Kære Lisbeth

  Jeg har Jørn Dannesboes bøger, men syntes stadig, at jeg manglede noget. Det fandt jeg på Jørn Møllers side.

  Ellers tak for linket.

  SvarSlet
 6. Jeg faldt også i svime over Jørn's have, og har bestemt at vi skal til åben have til sommer... Ses vi?? ;o)))

  SvarSlet
 7. Kære Fru Friis.

  Jeg vil meget gerne over og se Inger og Jørn's have, men min kære husbond har ikke ferie før september. Desuden er meget afhængig af min gamle Namba, og hvad der sker med hende. Men det kunne være rigtig hyggelig, at hilse på dig :-)

  SvarSlet
 8. held og lykke med klip og form, det kan blive en hel ny passion.

  SvarSlet
 9. Jeg er også vild med Jørn og Ingers have, man bliver vildt inspireret. Med alt den inspiration vi får hos hinanden, få vi slet ikke tid til at blogge til forår og sommer :0).

  SvarSlet
 10. Skal vi lave en klub? Jeg er nemlig også forelsket i Jørns have - og jeg skal helt sikkert besøge den til sommer!
  At Jørn og hans kone, Inger, også er meget behagelige mennesker, gør bare, at jeg glæder mig endnu mere (jeg mødte dem til foredrag i Billund Havekreds, som jeg også har skrevet et indlæg om på min blog).
  Hej fra Line

  SvarSlet
 11. Hej skønne Madam Bæk,

  uh, det er SKØNT at være forelsket:o) Tillykke med at du har fundet "hjem" i havemæssig forstand:o) Sådan en aha-oplevelse, hvor det bare siger "PLING" er vidunderlig:o)

  Kan du nu nyde din forelskelse i fulde drag. Folk der bliver grebet af skæve planteeksistenser og bonsai-saks er ramt af Amors pile for livstid, har jeg ladet mig fortælle:o)

  Mange kærlige havehilsner

  SvarSlet
 12. Hej Madam Bæk

  Tak for din venlige omtale af min blog og hjemmeside. Den blev jeg naturligvis glad for. Også tak for de venlige udtalelser fra forskellige, op over siden.
  Mkh. Jørn

  SvarSlet
 13. Kære Madam Bæk

  Kan godt forstå din begejstring!

  SvarSlet

Læg gerne en lille hilsen, når du besøger min side, så vil jeg blive glad.