tirsdag den 10. maj 2011

Rhododendron i blomst

Foråret er en dejlig årstid, særlig når Rhododendronerne begynder at blomstre. Rhododendron er en surbundsplante der skal have en PH værdi mellem 4 og 5,5.
Flere af min Rhododendron ser meget søllet ud i år, og enkelte er endda gået helt ud. Jeg tror personlig, at det skyldes manglende vand, da vi som bekendt har haft frost i en meget lang periode denne vinter, og når jorden er frosset, så kan planterne ikke optage vand. Derfor er det gang i vandslangen og det er med meget vand.

Nedenstående er mine Rhododendron som har blomstret og er i gang med at blomster. Flere der endnu ikke sprunget ud.

Gristede

Impeditum Blue Tit

Impeditum
 
impeditum Blumiria

Lavendula

Fujo kaku no matsu

Polaris


 Kan ikke huske navnet på denne her

 
Kermensina

Scarlet Wonder

Prinsesse Anne

Curningsham White

Havde jeg råd til det, ville jeg have haft surbund i det meste af haven. Der er utrolige mange stauder, træer, buske og græsser, der kan trives under de forhold. Men mest er der fordi de smukke Rhododendrons  og Azaliers blomster i foråret. De kan jeg bare ikke undvære.

Ha' nu en dejlig dag ;-)

10 kommentarer:

 1. Skønne blomstrende rhododendron. Jeg er særligt helt vild med den første, Gristede - sikke en fantastisk farve :-)

  Håber også du får en dejlig dag!

  SvarSlet
 2. Nydelig!
  Våre Rhododendron fikk frostskader ifjor, men jeg klippet det vekk og nå er de på veg tilbake for fullt.
  Ønsker deg fin maidager :O)

  SvarSlet
 3. Ja, som sædvanlig får jeg krampe i min "scrolle-finger", inden jeg når igennem rækken af blomster hos dig... men sikke dog et skønt skue det må være i haven lige nu :o)

  SvarSlet
 4. De er meget flotte, og så mange du har. Vores rhododendron fik desværre en omgang nattefrost da de var sprunget ud, og æv - det ku' de ikke li'

  SvarSlet
 5. Hej

  Hvis de er plantet i ren spagnum, kan det være, at spagnummen er klasket sammen eller den kan være tørret ud. Tør spagnum er utrolig svær at vande op igen, fordi det afskyr vand. Spagnum har sine svagheder.

  Men du bør kun bruge det i surbundsbedet. Stauder, træer, buske osv skal ikke have spagnum. Jeg refererer til Jens Thejsen, han har skrevet om det og ved en masse.

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 6. Piękne kolory, u nas jeszcze nie kwitną, pozdrawiam.

  SvarSlet
 7. Det første billede er jeg helt tosset med , hvilken farver, super sød, den har jeg skrevet mig bag øret :)

  Iben

  SvarSlet
 8. Skønne blomstrende rhododendron. Jeg har også haft problemer med nyplantede rhododendron og pludselig frost. De har manglet vand hele vinteren, og det kan man desværre godt se.

  SvarSlet
 9. Super flotte billeder af rhododendron - jeg har selv en del:)
  /Hanne Bente
  Hvis du har lyst til at kigge:
  Link:
  http://hb.finus.dk/#post127

  SvarSlet
 10. Jeg tror du har ret i at det er tørkeskader dine Rhododendron har lidt af - øv hvor ærgeligt for det er fantastiske planter. Det er nogle dejlige farver du har i dine:)) Mine Rhododendron har klaret sig fint, men de stå også i den fugtigste og mørkeste del af haven og så har jeg bunddækkeplanter som yderligere holder på fugtigheden - de blomstrer dog ikke endnu.

  SvarSlet

Læg gerne en lille hilsen, når du besøger min side, så vil jeg blive glad.