onsdag den 11. maj 2011

Hvad er gået ud?

Med billedet af denne unge solsort, fristes jeg til at spørger jer, hvor meget der er gået ud for jer efter denne vinter? Jeg kan forstå, at flere af jer har lige som jeg mistet Rhododendron. Desuden er det gået udover mine clematis, hvor af to er gået ud og en tredje kæmper for livet.


Denne gang er der kun et billed, for vi kan jo ikke have at Fru Friis skal få krampe i sin scrolle finger ;-D

Solsorten her blev nøje fulgt af min lille 9 uger gamle Danny (hvalp) som man kan følge ved, at klikke her.

8 kommentarer:

 1. Vinteren har været hård ved en del af mine planter. En rhododendron er gået ud, flere har fået frostskader, bl.a. min yndige hvide rosebud. Den får vist kun en´ blomst i år, og den plejer at have mange, men den lever trods alt.
  Mange af mine heber er døde, og alle mine klokkelyng er gået til.
  Ved ikke om det skyldes vinteren, men mine ellers så trofaste gule apeldorn tulipaner har svigtet og de røde har heller ikke været så fine som de plejer.

  Det lune vejr i april, har fået meget tila t springe tidligt ud, og en efterfølgende nattefrost, har også svedet en del blmster af på rhododendroner og magnolien. Min trompetkrone var også ved at få blade, de har det heller ikke for godt.

  Når alt dette er skrevet, kan jeg kun sige, at vejret kan vi ikke ændre på, og så må vi glæde os over alt det der trods alt kommer op og har det godt.

  SvarSlet
 2. Hvor er det ærgeligt med dine planter der er gået ud! Jeg er heldigvis sluppet billigt én enkelt lille buxbom er røget. Jeg har længe troet at min Buddeleia var død, men der er små skud omkring den ene gren og igen i år er mit figentræ meget meget uden tegn på liv, men der er et bitte lille skud på stammen, så den får en chance.
  Fin solsort jeg kan godt forstå at Danny var interesseret i den;)

  SvarSlet
 3. Hej.

  Jeg er ret ny hér i blogverdenen. Men jeg skrev faktisk på min blog om alle mine døde Clematis Montana'er igår.
  Du er meget velkommen til at kigge forbi http://hanneihaven.blogspot.com. Jeg har føjet dig til min blogliste.
  Ud over disse Clematis har jeg også mistet alle mine Rølliker i brændte farver og en lang strimmel med Vinca. Jeg troede faktisk ikke at man kunne slå disse to ihjel.
  Hvor er din lille hvalp dog bare kær :-) Vi mistede også vores gamle hund for to måneder siden, så jeg ved hvor hårdt det er.
  Hilsen Hanne

  SvarSlet
 4. Øv for en vinter, her har det også kostet livet for et par rhododendron, en klematis, en buddleja og nogle buske, jeg ikke lige husker navnet på. Men sådan går det jo. Jeg ved, at jeg aldrig får vinterdækket sarte vækster, så hvis det ikke overlever, er det bare ærgerligt! Så må jeg finde noget andet.

  SvarSlet
 5. Kære Madam Bæk.
  Uha! Jeg vil nødig have skyld for at det hungrende blogfolk ikke kan få deres have-foto-dosis, så derfor er fingeren gået i skarp træning og forventes snarligt kampklar! Så skyd bare løs derude, så der kan scrolles!! ;o)

  Hvad angår tabslisten i min have syntes jeg den er alt for lang: 2 hvide høstanemoner, 1 dværgvinget benved, 1 broget benved, rosenskovmærke og geranium (begge små, nye planter fra efteråret) og sidst men bestemt ikke mindst: En gammel clematis som jeg tillod mig at flytte sidste forår, den stod fint hele sommeren, men dukkede desværre ikke op i år.

  Heldigvis er der masser af andre ting der stråler derude, og mon ikke også de bare pletter bliver fyldt ud igen!?

  Hils din solsort og Danny fra fru friis ;o)

  SvarSlet
 6. 3 klatreroser og en gammel kaprifolium og 3 oliventræer der stod i drivhuset er døde. En gammel blåregn og 2 andre klatreroser er voldsomt skadede, de er ikke gået ud, men skal starte helt nede ved jorden. Nattefrosten i sidste uge skadede 2 rhododendron, klatrehortensiaen, tempeltræet og bøgehækken (den klarer sig nu nok)- men ja, sådan er det jo, det er mest blåregnen jeg er ærgerlig over.

  SvarSlet
 7. Jeg kan se, at det ikke bare er mig, der har lidt plante tab, men derfor bliver man lidt ked af det, når en af de store planter går sig en tur. Så flere har været inde på, så bliver der plads til noget nyt, og det er jo ikke så ringe endda ;-)

  SvarSlet
 8. Har jeg ikke én gang skrevet en laaang smøre om min scrollefinger som atter er kampklar...!! jeg skriver bl.a. dette for at se om mine beskeder går igennem, har stadig problemer med Blogger, og kan kun kommenterer nogle steder...
  suk fra friis

  SvarSlet

Læg gerne en lille hilsen, når du besøger min side, så vil jeg blive glad.