mandag den 30. maj 2011

Blålige geranium

Jeg tror, at når man begynder, at interessere sig for have er det oftest de farver der strækker sig fra lyserød og til pink, at man falder for. Senere hen kommer andre farver til. For mit vedkommende var det sådan, at de planter jeg købte var i de lyserøde nuancer. I dag har jeg et mere afslappet forhold til farverne, men står den lyserøde alene, bliver den lidt for "sød" til mig. Jeg skal derfor have blandet lidt blålige og hvide toner i. Jeg er blevet meget glad for blå blomster, da jeg synes, at de klæder huset rigtig godt - gule sten.En stor favorit er den blålilla geranium Pillipe Valpelle som fylder god i bedet.Geranium Grandiflorum er en af de første, som jeg fik i haven. Den vælter desværre i den første blomstring, derfor klipper jeg den ned efter blomstringen - det gør jeg med næsten alle stauderne, hvorefter den kommer med endnu et flor og står rimelig pænt. Selv om jeg er glad for den, overvejer jeg at grave den op.

Geranium Himalaysense Graventy holder jeg også meget af, men den forsvinder desværre lidt efter lidt.


Renardii er en top favorit, som fylder godt og kan klare en del tørke. Her står den som en fodpose til en af mine blå eller hvide clematis. 

14 kommentarer:

 1. Hej - jeg har ikke haft så mange storkenæb i haven, men vil gerne have flere med tiden. Hvilke er mest blå i din have ? Pillipe Valpelle ser så fin ud som en hel pude på billedet - nu hvor jeg har fået nye solbede, så er det vist på tide med lidt flere storkenæb.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 2. Jeg har det som dig - jeg kan også bedst lide de blå toner, der bryder det ofte lidt for pussenussede :-) Og de blå storkenæb er skønne.

  SvarSlet
 3. Geranium er så nydelig.
  Har akkurat kjøpt 2 hvite til å ha ved rosene og lavendelen.
  Jeg klipper også av visne blomster og får på den måten lenger blomstring.
  Takk for de herlige videoene du legger ut av hundene, nyter å se dem.
  Ha en fin mandag.
  Klem fra Mio

  SvarSlet
 4. Kære Berit

  Hvilken en der er mest blå? det vil jeg sige er lidt afhængig af lyset, men den mit øje falder på er Fillipe Valpelle. Berit du er velkommen til, at kigge forbi og se selv. Så kunne det jo være, at vi kan skære et lille hjørne af et par stykker :-)

  Kh - K

  SvarSlet
 5. Geranium vill man inte vara utan - och jag tycker de är vackra i alla färger!

  Ha en god dag!
  /Ruben

  SvarSlet
 6. Den farve blomst, som jeg holder mest af er også blå.... og egentlig gerne koboltblå.

  SvarSlet
 7. Han ser da lidt lækker ud, ham Philipe Valpelle... Ja jeg kan godt følge dig i det med farverne og rækkefølgen. Her hos mig har de blå været lidt med fra starten af, men slet ikke i så stor målestok. Og først sidste år begyndte jeg at lave plads til de orange/røde/gule!

  SvarSlet
 8. Hvor har du ret i det med farverne. Jeg er startet med rosa rosa rosa, så pink og lilla blå agtige ting ... Nu går jeg faktisk og overvejer om jeg ikke skal springe ud i lidt gult (hvilket jeg aldrig havde troet). Hmmmm det må være have-virus der har ramt mig.
  Ha' det godt.
  Kh Lone

  SvarSlet
 9. ....dejlige Storkenæb, skal de have meget sol for at blive fine, jeg har netop købt én som efter planen skal stå i halvskygge, men det er måske ikke så godt?

  SvarSlet
 10. Kære K
  Smukke geranier, du viser både makro og almindelig. Yndige mønstre i bladene, men du må da ikke smide den smukke g. grandiflora ud... gem den til mig, jeg elsker geranier og må vist hellere også få taget billeder af mine planter.
  knus Lone

  SvarSlet
 11. Næ nej, kan det blive for lyserødt? Nixen. Men de violette farver er også vidunderlige. Jeg har anskaffet 6 stk. nye storkenæb til et nyt bed. De er netop sprunget ud i weekenden, og jeg må sige, at jeg er helt tosset med den. Den har en vidunderlig violet farve og nogle meget smukke blade. Navnet er Geranium nodosum. Dejligt når man rammer plet, selvom planterne er indkøbt uden at være i blomst.

  Til alle jer der hælder til det blå, må man da sige "Rosanne". Den blomstrer i flere måneder og er vist manges yndling.

  SvarSlet
 12. Også her på blomster bloggen er der sket en del ser jeg :-) Så nu er det nu den gamle terresse skal ned:) Den har også klaret det godt:)
  Kunne ikke lade være med at trække på smilebåndet af din bemærkning om de blå blomster der passede til det gule hus :-D Din facination af vores broderland lader sig ikke fornægte:-D den er vist lige så stor som vores:D
  K.H.Vivi

  SvarSlet
 13. Hvor er de smukke dine geranier. Jeg købte næsten Renardii forleden, men så blev det en Ballerina istedet. Nu fortryder jeg at jeg ikke bare nuppede dem begge og serverede havregrød for familien :-D
  Jeg bryder mig faktisk ikke om farven blå. Så i en del år ville jeg helst ikke have dem i min have. Men nu har jeg fundet ud af at jeg kan kalde dem lilla istedet, for det er de jo også... så nu er det ok :-D Lidt sær har man vel lov at være i sin have :-D

  SvarSlet
 14. Jeg er nu mest til gul og orange - ud over grønt - så det ville jeg nok have startet med. Men uanset hvad, så er jeg VILDT imponeret over det store arbejde, du har præsteret!!
  Knus, Laila/Søs

  SvarSlet

Læg gerne en lille hilsen, når du besøger min side, så vil jeg blive glad.