tirsdag den 24. maj 2011

Træpæon

En af de planter, som jeg holder utroligt meget af er træpæonen. Træpæonen stammer fra de bjergrige egne i Kina, hvor den kan blive op mod to en halv meter høj. Så stor er mine to ikke endnu. Om de bliver det ved jeg ikke.Denne meget stærke pink farvede pæon stod her, da vi købte huset for over ti år siden. Den er blevet mere kraftig og er vokset ca 20 centimeter. Der stod også en lysere pink farvede, men den tog kong vinter forrige år.For et par år siden købte jeg selv denne yndige hvide pæon. Den har jeg flyttet lidt rundt på, da jeg ikke vidste, hvor jeg ville have den. Den er en af de planter jeg har købt uden, at have et mål med placeringen. Mon ikke mange køber en skønhed, der bare ikke kan undværes?? Sidste gang jeg flyttede den, var her i foråret, hvor den kom til at stå i min skrænt i en bund af en rødbladet alunrod. Alunrodens røde farve passer med pæonen røde midte. Foran pæonen har jeg nogle af mine sommer anemone sylvetris, som også står godt til pæonen.

Min drøm er, at finde en lysegul træpæon der ikke koster spidsen af en jetjager, og det tror jeg på lykkedes en dag. Det skal det :-)

16 kommentarer:

 1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 2. Jeg har kun nogen gamle pæoner der stod i haven da jeg tog over. Hvad synes du er forskellen mellem at have alm. pæoner og træpæoner i haven.
  Jeg er nysgerrig .... går jeg mon glip af noget helt særligt - det kunne jeg jo få mistanke om.
  hilsen Berit

  SvarSlet
 3. P.S. sejt med besøg fra Taiwan :o)

  SvarSlet
 4. Joeee, du er nok ikke den eneste der har købt en plante bare fordi den var smuk (uden at overveje hvor den skal stå henne) hi hi
  Jeg har en lyserød træpæon, og den er skøn, men den fylder godt - jeg har tænkt mig at skære nogen af de grene af som stritter mest, så må vi se hvad den synes om det.

  SvarSlet
 5. Kære Berit.

  Den støreste forskel på staude og træpæonen, er at træpæonen har en træagtig vækst hele året. Når staude pæonen visner ned som stauderne gør, så står træpæonen med nøgne grene og stadig giver lidt fylde i vinterhaven. Jeg vil til hver en tid foretrække træpæonen fremfor staude pæonen. Ulempen ved indkøb af træpæonerne er, at de tit er meget dyre ofte mellem 600,- og 2500,- kr. pr styk.

  Kære Sussi.
  Jeg har tit skåret mine træpæoner lidt tilbage om foråret, når jeg har fjernet de gamle frøstande. Det har de ikke taget skade af, så det kan du rolig gøre.

  SvarSlet
 6. Træpæoner er så smukke... Men ja, dyre, som du skriver. Det var en dejligt syn i Ledreborg Slotspark i weekenden (har du set mine billeder derfra, bl.a. en lys gul :). Jeg faldt for en lyserød, med et blomster hoved, så stort som en frokost tallerken.... Men jeg lover at tænke på dig, hvis jeg pludselig ser en lys gul træpæon til skrotpris.

  Købe planter, fordi blomsten er smuk. Nej da, er altid totalt velovervejet (kan du se min pinocchio næse..)

  SvarSlet
 7. Den hvide pæon er meget smuk og det lyder som om du har fundet en god plads til den nu:) Jeg tror at vi som udgangspunkt køber planter fordi de er skønne og først langt senere begynder at tænke på hvordan og hvor de fungerer.

  SvarSlet
 8. Jeg sad lige og besluttede mig til, at nu var det på tide med en træpæon. Dine er bare så flotte :-)) Men så så jeg din kommentar med priser! Jeg tror, at jeg vil nyde mine staudepæoner i år, og så udskyde projekt træpæon, måske til næste rund fødselsdag eller lignenede ;-)

  SvarSlet
 9. Meget dejlig plante.
  Jeg købte min første træpæon i Bilka for 99,- kr.!
  Den har haft sin første blomst, som var umådelig smuk. Til Berit kan jeg fortælle, at løvet på disse pæoner er meget anderledes og meget vidunderligt.

  SvarSlet
 10. Men oj, så fina exemplar, särskilt den röda. Busken är så rund och välväxt!!! Jag hade en trädpion som blommade vackert, men det blev aldrig mer än två spretiga grenar på den. Men jag har en röd också, med lite mindre blomstorlek, och den växer hyfsat1

  Ha en bra dag!
  /Ruben

  SvarSlet
 11. Hvor er de smukke :-)

  Som Nette skriver, synes jeg også, at der ofte er billige træpæoner i handlen. Det er straks værre med Itoh-hybriderne (hybrid mellem oftest silkepæon og træpæon) - de kan være ret pebrede, men til gengæld er de også noget flottere end træpæoner - synes jeg. Det er selvfølgelig en smagssag. Netop i denne kategori findes der mange svagtgule :-)

  SvarSlet
 12. De er meget smukke din træpæoner. Jeg er også en impuls køber som har svært ved at finde plads til de blomster jeg bare må eje :o)
  Annette

  SvarSlet
 13. Hej !
  Omsider kan jeg igen lægge kommentarer ind uden at blive smidt af.

  Tak for kommentaren hos mig... men hvad mener du med at det er dit vindue ??? *SMIL*

  SvarSlet
 14. Kære Loppe.

  Jeg mener,at jeg har ikke mindre end to lignende, som jeg er meget glad for. :-D

  SvarSlet
 15. Så lærte jeg også lige lidt om træpæoner som jeg også har gået og luret lidt på, men havde nær fået noget galt i halsen da jeg hørte om prisen. Dejligt at der så også findes billigere varianter - bare til at starte op med!! ;o)

  Den hvide pæon er meget smuk, jeg går og venter på at mine (købt i efteråret) springer ud, så jeg kan se dem rigtigt. Spændende om de så skal flyttes ;o)

  Stor hilsen fra mig

  SvarSlet
 16. ja træpæoner er super søde, jeg har 2 men desværre uden knopper i år øv Anne Gine

  SvarSlet

Læg gerne en lille hilsen, når du besøger min side, så vil jeg blive glad.