tirsdag den 28. juni 2011

På besøg hos Claus.

Søndag den 26 juni skulle vi en tur op til Risskov ved Århus. Vi stod tidligt op, da vi skulle med færgen fra Odden kl. 9.00. Som altid var vi lidt sent på den, og lige netop den morgen ville bilen ikke starte. Preben, min kære mand fik laderen sat på og efter 10 minutter lykkedes det at få liv i bilen. Nu var vi efterhånden en halv time forsinkede, og bilen fik lidt ekstra gas. Vi nåede færgen lige tids nok til, at hundene kunne få tisset af inden vi kørte ombord.
Da vi kørte i land i Ebeltoft havde vi god tid. Vi skulle nemlig først være i Risskov ved 14 tiden. Derfor slog vi lige et smut over Mols bjerge, hvor ingen af os har været før.  Vi var fremme hos Claus i så god tid, at vi kunne gå en tur i skoven med hundene, og spise vores medbragte mad.
Lidt efter lidt kom formiddagsholdet ud, og jeg fik hilst på flere "kendte" bloggere, hvilke var hyggeligt.

Kl 14 slog Claus porten op, og bød velkommen. Han fortalte kort om havens tilblivelse, hvorefter vi eller kunne gå rundt som vi havde lyst til. Her kunne jeg godt mærke, at jeg var ved, at blive lidt skidt tilpas. Stierne gyngede under min fødder, og der gjorde det ikke bedre at underlaget ikke var lige. Jeg tror, at det var den lidt stressede tur på vej til færgen der gjorde udslaget. Det er der ikke ret mange Menière patienter der kan tåle.


Jeg kunne ikke lade være med at beundre de meget smukke bygninger, som jeg synes passer rigtig godt sammen. Jeg lagde mærke til mange små skønne detaljer, som uret over indgangen til væksthuset samt husets vandingssystem.


En rigtig flot detalje med det store udekøkken i forbindelse med drivhuset. Haven havde mange skønne fixpunkter, som var virkelige lækre.

Jeg er vild med alt den granit, som den nedsænket lave er lavet i sammen med alt det grønne og hvide.


De hvide og gule haverum, var helt klart dem jeg havde set mest frem til, men jeg må tilstå at hele haven var turen værd og mere til.
Overalt var der planter til udplantning. De var, som Claus plejer at sige i industrielle mængder.


Havens hvide duer blev også beundret samt det smukke dueslag.
Da vi skulle til at køre, fik jeg lige hilst på Claus to pudler, som fulgte mig lidt på vejen.


Jeg lagde mærke til, at have summede af insekter.

Tilbage er der kun at sige til Claus. Tusind tak for en dejlig oplevelse, som jeg kan leve højt på længe.

Vi kørte fra Risskov kl. 16.40 ind til banegården, hvor vi skulle hente vores ældste datter og svigersøn, som skulle med os til Sjælland. Vi fik lige depoterne fyldt op inden vi tog færgen kl. 18 tilbage til Odden. Var hjemme kl. 21.30 godt trætte. Som ventet gik jeg i anfald om natten og sov små 36 timer, med små afbrydelser. Det kan være prisen, når jeg vil på en længere endagstur. Derfor tager vi gerne sådanne tur over flere dage, så sker der nemlig ingenting. Det havde vi bare ikke mulighed for denne gang, men det overlever jeg også.

Ha' en dejlig aften ;-)

14 kommentarer:

 1. Skønne billeder. I skriver så begejstret om jeres besøg hos Claus allesammen. Det lyder som om, at du også har haft en fantastisk oplevelse. Når han holder åben have igen må se, om ikke jeg også kan få muligheden, for jeg er da tydeligvis gået glip af noget ;-)

  SvarSlet
 2. Jeg håber at du er ved at være "oppe" igen - det er trist at det skal have så store konsekvenser, men dine billeder er meget meget stemningsfulde, du har fanget nogle fine detaljer som vi ikke ser på Claus' blog. Tænk at have sådan et lager af udplantningsplanter! Det lyder som en dejlig tur selvom den startede lidt stresset:)

  SvarSlet
 3. Ja, jeg er ved at være oppe, selv om jeg er noget mat i koderne.
  Men som min Preben sige, så skal jeg jo vide hvorfor jeg får min pension ;-)

  SvarSlet
 4. Hej Madam Bæk!
  Det var rigtig dejligt at få sat et ansigt på dig og få en (lidt for) kort sludder. Det var godt at du kom til trods for de noget barske konsekvenser.

  Sjovt at se dine billeder, nu behøver jeg vist ikke få nogen lagt ud, alt er vist frem!! ;o)

  SvarSlet
 5. Witam. Dziękuję za możliwość zobaczenia tak pięknego ogrodu. Bardzo naturalistyczny, przepełniony romantyzmem. Mnogość roślin powala ...

  a ja wracam ponownie do oglądania tych pięknych zdjęć :)

  Pozdrawiam ciepło
  Grzegorz

  SvarSlet
 6. Dejligt at høre, at du nåede at se haven, og se at du fik taget fine billeder og at du nåede hjem igen, inden anfaldet kom. Det er bare en skam at du bagefter mister 36 timer, men godt at høre, at du er ved at være ovenpå igen.

  SvarSlet
 7. Hej Madam Bæk

  Tusind tak for skønne billeder! Og det var godt, at du havde en god oplevelse på trods.

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 8. Jag sitter här och skrattar åt Prebens kommentar angående din pension. Kan man ta det onda med lite humor kanske det går lite lättare. Tack för att få följa med dig på en fantastisk vandring i trädgården och se den med dina ögon!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlet
 9. Hej Madam Bæk

  Det var skønt at møde dig deroppe hos Claus, nu har vi da set at der er mennesker bag bloggerne ha..ha.. Vi havde allesammen en go' dag i hans have.

  Fandens trist med din sygdom, men godt at du er ovenpå igen.

  SvarSlet
 10. Skønne billeder fra din tur til Claus Dalby´s have - jeg vil prøve igen til næste år at være med i lodtrækningen, da jeg ikke var en af de heldige i år. Man må jo være helt ør af inspiration efter en rundtur der!
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 11. Sikke nogle deljige billeder du har taget i Claus' have. Jeg er også glad for at se nogle andre vinkler og lidt større helheder end vi har set før. Virkelig godt set :-)
  Jeg er også ked at du skal 'betale' for sådan en tur. Men jeg kender det desværre godt. Jeg må også rive et par dage ud af kalenderen, hvis jeg laver noget i den stil. Jeg kan ikke huske om jeg har fortalt det, men jeg har Morbus Behcets. Jeg får dog ikke pension, men er godkendt til Flexjob for nylig.
  Håber at du er helt ovenpå nu :-)

  SvarSlet
 12. Hej Madam Bæk. Super gode billeder:) Anne Gine

  SvarSlet
 13. Nydelige bilder du viser fra den vakre hagen, takk for du deler!
  Håper det går bedre med deg.
  Ønsker deg fine sommerdager.
  Sommerklem fra Mio

  SvarSlet
 14. Fantastiske billeder du har taget,men jeg havde nu heller ikke forventet andet:-) Og det blev som du havde forudset en tur du måtte "betale" for - men også som du sagde en pris du var helt og aldeles villig til at betale. Jeg kan gennem dine billeder og tekst mærke din glæde/entusiasme.Er virkelig glad på dine vegne for at alle dine forventninger blev indfriet.K.H.Vivi

  SvarSlet

Læg gerne en lille hilsen, når du besøger min side, så vil jeg blive glad.