fredag den 10. juni 2011

MADAM BÆK!!

Nu stopper du altså!! Det måtte jeg sige til mig selv igen i dag og hvorfor? Jo, jeg tog såmænd bare en lille tur på min ynglingsplanteskole, som er Overdams planteskole, og på vej hjem var jeg lige et smut inden om Nybo planteskole. Jeg skulle bare lige have et par solhatte og nogle mosebunke..


Det blev da kun til i øverste kasse fra venstre:

3 stk. Mosebunke "Tauträger"
1 stk. Carex "Aureum"
5 stk. Purpursolhat "Magnus"
5 stk. Astrantia "Rosensinfonie"
1 stk. Akeleje "Grandmothers Garden"
2 stk. Solhat "Goldstrum"

Så har yderligere to clematis åbnet deres smukke blomster. Begge tilhører gruppe 3 clematis og stammer fra Ukraine.


Herover er det Nikolai Rubzov, som har åbnet sine pinkfarvede blomster. Nikolai står i mit nordlige surbundsbed, og han får lov til at klatre op i klatrehortensia og rhododendron.


Alionushka er en staude clematis, som jeg i flere år har haft stående i potte, ene og alene fordi jeg ikke ved, hvor jeg skal grave den ned. På billedet ser man op i blomsten, men ser man den fra siden ligner den en lille hat.

Andre stauder er også i blomst i haven.

Det gælder blandt andet de to herover, som er alunrod. Desværre bære ingen af dem navn.

Endnu en geranium er sprunget ud. Det er den hvide "Alba", som jeg synes er meget smuk. Den står i bunden af min clematis Miss Batemann.

Den sidste i denne omgang er den meget anvendelige Salvie Nemorosa med de nærmest selvlysende aks.

Ha' en dejlig aften ;-)

9 kommentarer:

 1. Ja, når først lynlåsen er åbnet, så ryger der nemt flere penge af slangeskindet ;-)
  Hvor er dine clematis skønne - jeg tror, at jeg skal gå efter en gruppe 3 næste gang jeg skal på handlen efter clematis :-)

  SvarSlet
 2. Den vita geraniumen är väldigt vacker! Tycker att du har gjort bra köp; astrantia och purpursolhat kan man ju inte vara utan, eller hur? ;-)

  Ha det gott!
  /RUben

  SvarSlet
 3. Jak patrzę na Twoje piękne powojniki to mi żal, że w moje "opanował" grzyb. Pryskanie i podlewanie antygrzybicznym preparatem nie pomaga :-( . Pozdrawiam

  SvarSlet
 4. Kære Madam Bæk, vær nu ikke så hård ved dig selv!! Men hvis du ikke har fundet en plet til din staudeclematis, hvordan i alverden finder du så plads til alt det, der blev draget imod dig idag??? Jeg er dog helt sikker på det har været en herlig dag, der er da ikke noget så godt som lidt plantepowershopping... :o)

  SvarSlet
 5. Jeg så Mosebunken på Kjeld Slot's blog - det så fantastisk ud, jeg tror aldrig jeg har set den før...... må lige undersøges :-)

  SvarSlet
 6. Puha, så blev du også ramt af de hoppende planter :-D Lige op i din kurv.
  Du bliver glad for Rosensinfonie, den bloggede jeg om igår. Jeg er så glad for den.
  Og endnu flere dejlige Clematis, åh altså. Jeg går virkelig og udtænker nye pladser i min have også. Jeg har været lidt tilbageholdende de sidste par år, fordi jeg syntes at mine gik til, men nu har jeg fået blod på tanden igen takket være alle dine dejlige billeder :-)
  Er det bare mig, men jeg synes altså at gruppe 3'erne er tidligt på den i år. Mine Ville de Lyon sprang ud idag, og denne er blevet klippet hårdt tilbage i marts. Det tror jeg altså ikke at jeg har oplevet før.

  SvarSlet
 7. Bedårende clematis.. hmm, den må jeg vist ud og kigge efter, SÅ sød :)

  Go´pinse

  Iben

  SvarSlet
 8. Kære Ruben.

  Jeg såede for en del år siden purpursolhat som blev kasseret, da jeg omlagde min have og fik havedammen. De står nu og blomstre i en stor have i Sverige. Siden er min kærlighed til den plante vokset, og den skal dermed geninføres. Astrantia har altid stået på top ti listen.

  Kære fru Friis.
  De planter jeg har købt er nogle der indgår i en langtidplan. Derfor er der huller til dem. Dag lige med undtagelse af den gule solhat, som jeg så flere på campingpladsen havde i potter. Den skulle jeg også have, men fandt den ikke sidste år. Da jeg har flere græsser synes jeg den passer rigtig godt ind.

  Kære Hanne.
  Jeg var lige ude og kigge på min Ville de Lyon har knopper, men ingen blomster endnu. Så jeg vil mene, at de gruppe 3'ere der er sprunget ud er lidt tidligt på den.

  Ha' en dejlig dag :-)

  SvarSlet
 9. Så er jeg ikke helt tosset når jeg syntes de var tidligt på den. Det er dog det mærkeligste år i år. Nogle Clematis er tidligere og flottere end før, nogle har kun lige overlevet og nogle er døde, og så er det i princippet samme plantesort. Naturens verden er virkelig forundelig :-)
  God lørdag til dig :-)

  SvarSlet

Læg gerne en lille hilsen, når du besøger min side, så vil jeg blive glad.