mandag den 6. juni 2011

Hvordan jeg bruger mine clematis

Hanne i haven har spurgt mig om, hvordan jeg bruger mine clematis. Det vil jeg meget kort forsøge at svare på via billederne her.

Når man kommer til grunden, kommer man forbi mit ene surbundsbed, hvor jeg har rhododendron stående. Jeg synes, at bedet kan blive lidt kedeligt, når rhododendronerne er færdige med at blomstre, derfor har jeg blandt andet plantet flere clematis i bedet, alle i gruppe 3 lige med undtagelse af den hvide Gladys Picard som er en gruppe to. Den får lov til at vokse op mellem rhododendron.Går man op til huset, har jeg på almindeligvis to der klatre på et espalier. Her har vi Grimsom King, der normal har enkelte blomster i den første blomstring. I anden blomstring kan blomsterne være dobbelte, men det sker, at begge dele kan være til stede på samme tid. Grimsom King hører til gruppe 2 clematis.

Jeg har også clematis i krukker, der vokser på et lille klatretårn. Den viste clematis er også en gruppe 2, og jeg mener, at det er den der hedder Countess of lovelace. Ret mig hvis det er forkert :-)


På vej om i haven har jeg flere clematis op ad væggen på espalier Her er det en Fusca var. violacea. Den tilhøre gruppe 3.Længere nede har jeg yderligere tre clematis stående. Den pinkfarvede der står først er Keith Richardson og den mørke mener jeg er The Vagabond?

Nede i min pergola op ad en stolpe har jeg to rigtig skønne clematis stående. Begge to hører gruppe 1. Her er den den lysegule Love Child

og den lysegule med rødt stænk Pointy

Her er det bladene fra Pointy og Love Child, der er vævet ind i hinanden.Her er endnu en skøn clematis i potte. Det er Crystal Fountain "Fairy Blue" Det er en sjov clematis, hvor blomsten ændre sig meget inden den visner og takker af. Igen en gruppe 2 clematis.

Omoshiro vokser både op ad et vægstativ

og ud i et bed, hvor den ligger sig henover mine guldjordbær. Inden længe vil den også vokse op i en elefantgræs. Selvom den tilhører gruppe 2 bliver det der vokser op i elefantgræsset klippet ned om foråret sammen med græsset.  

Det er hvad der  blomster lige nu. Mine clematis fra gruppe 1 er afblomstret. I løbet af den næste måneds tid kommer gruppe 3 i gang. Her findes der rigtig mange dejlige.

11 kommentarer:

 1. Åh, så mange og flotte clematiser du har.
  Har plantet min første her i den "nye hagen" og
  er spent på om den trives. Har tenkt å plante flere senere, men først vil jeg se hvordan det går med den ene.
  Ønsker deg en fin ukestart.
  Klem fra Mio

  SvarSlet
 2. Hvor har du mange smukke clematis. Jeg har netop indkøbt min første Alpina - den er jeg spændt på, men det bliver jo først næste år ;-)

  SvarSlet
 3. Jeg har slet ikke tal på alle de Clematis, du har. Jeg får virkelig lyst til at få nogle flere nu mæ´ det vuns.

  Vælger du sorter, som ikke er så "aggressive" til at gro op ved dine Rhododendron. ? Eller bliver det bare ikke så voldsomt, at de kvæler dem ?

  SvarSlet
 4. Många, många vackra clematis du har!!! De verkar trivas hos dig!!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlet
 5. Jeg er novice når det kommer til Clematis - tak for god inspiration til anvendelse/placering og for dejlige billeder at se på her i kaffepausen :o)
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 6. Kære Frøskuffen.

  Jeg har valgt gruppe 3 clematis til mine surbundsbede såvel staudeclematis som store klatre på 8 meter. Alle skal klippes ned i foråret.
  At jeg har en enkelt gruppe 2 clematis i bedet er fordi jeg ikke havde andre steder, at sætte den på daværende tidspunkt.

  Måske jeg skulle lave en bedre beskrivelse af clematis i surbund senere??

  Ha' en dejlig dag.

  SvarSlet
 7. Skønne billeder af clematis og jeg blev da også lidt klogere på dem :) Har selv nogle som jeg ikke får det størtse udbytte af men vil helt klart lade mig inspirere af dine skønne billeder..
  God dag herfra..
  Hilsen Karina

  SvarSlet
 8. Ja kom bare med hele molevitten !!

  SvarSlet
 9. Det var da vildt alle de Clematis, du har :-) Hvor er de smukke. Særligt den frynsede er da helt speciel.

  SvarSlet
 10. Åh kære Madam Bæk.
  Hvor er jeg bare flov over at jeg slet ikke så dit indlæg med Clematisene før nu.
  Men jeg har godt nok også svært ved at følge med herinde i blogland lige nu... pyha.
  Tusind tak for de dejlige billeder og beskrivelserne. Du kan tro at jeg allerede har fået flere gode idéer :-)
  Og jeg glæder mig rigtigt meget til at se næste hold blomstre... nam nam.

  SvarSlet
 11. Piękne pnącza. Posesja wspaniała z tyloma roślinami. Wspaniale, chciałoby się tam być realnie :)

  Pozdrawiam ciepło
  Grzegorz
  http://ogrodnictwoaz.blogspot.com/

  SvarSlet

Læg gerne en lille hilsen, når du besøger min side, så vil jeg blive glad.