torsdag den 24. marts 2011

Vintergækker

Det har stormet hele dagen, og der har slet ikke været rart at være derude. Men jeg skulle dog alligevel ud og se, hvor mange forskellige vintergækker jeg havde i haven. For få år siden havde jeg næsten ingen, men nu er de talrigt vendt tilbage. Jeg opdagede, at jeg har fire forskellige slags i haven. Den ene skønner end den anden.


Hvert år kigger jeg langt efter de første grønne spire af vintergækkerne, og når de først har åbnet deres fyldige hvide knopper er foråret lige om hjørnet. Lyset vender tibage, dagene bliver længere, og det bliver mildere. Fuglene synger, og det er en fornøjelse, at se dem i arbejde med at bygge rede i fuglekasserne.

6 kommentarer:

 1. Ja, de er smukke hver og én og heldigvis spreder de sig godt, hvis de har det godt.
  Jeg vil også gerne have nogle flere vintergækker, men et endnu større ønske er at få nogle dothealiljer. Har du også dem i haven?

  SvarSlet
 2. Kære Susanne.

  For at være helt ærligt, så ved jeg ikke, hvad forskellen på vintergækker og dothealiljer er. Derfor ved jeg heller ikke om jeg har dem.

  SvarSlet
 3. Są śliczne, a ja mam tylko jeden gatunek . Pozdrawiam

  SvarSlet
 4. Hvor er det godt, at du er tilbage igen! Jeg har aldrig haft et kæledyr, men jeg kan forestille mig, at det må være som at miste en rigtig god ven eller et familiemedlem.

  Nr.3 fra venstre er så vidt jeg kan se en Dorthealilje, så du har den i haven :-).

  Bedste havehilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 5. Hvor er dine vintergækker fine. Selv kunne jeg godt tænke mig flere slags.

  SvarSlet
 6. Kære Madam Bæk
  Den ene (nr. 3 fra venstre) er faktisk en dorthealilje, der blomstrer lidt før vintergækkerne. Den vil ikke vokse hvor som helst, så du skal da være ekstra stolt af den lille skønhed. Måske kan du være så heldig at tage frø af den, så du kan formere den i din have (ynder et lidt fugtigt sted, så vidt jeg husker).
  Mange hilsner

  SvarSlet

Læg gerne en lille hilsen, når du besøger min side, så vil jeg blive glad.