torsdag den 3. marts 2011

Er min buskbom syg?

Nu er det jo ingen hemmelighed, at jeg faktisk ikke ved noget som helst om buskbom. Det ved jeg, at der er andre i bloglandet gør, og derfor har jeg brug for jeres hjælp. Det drejer sig om nogle misfarvninger på bladene af den ene type buskbom jeg har - jeg ved ikke hvilken sort der er tale om.

Man kan se de hvide lysende spidser på bladene.


Er der tale om Cylindrocladium svamp? Jeg synes bare ikke rigtig at det ligner Cylindrocladium på linket, og jeg vil selvfølgelig ikke fjerne planterne, hvis det bare er frostskader eller lignende. Jeg håber virkelig, at nogen kan hjælpe mig.

Jeg har også en anden buskbom, som hver eneste vinter får en brunlig nuance, hvilket skulle være helt normal for den sort.


Måske nogen kender sortsnavnet på denne her ??

En anden ting er, at jeg vil have en lav hæk i buskbom, og skal bruge rigtig mange planter. Er der nogen der har kendskab til, hvor man kan købe sunde og robuste planter til en billig penge?? Jeg har ikke tid til at lave så mange planter selv, hvis jeg skal have glæde af dem i haven i min tid. Nej, jeg har ikke været ved lægen for nyligt, hvis der skulle komme en smart bemærkning :-D, men vil bare gerne have en pæn hæk i løbet af de næste par år. :-)

5 kommentarer:

 1. Jeg har været heldig at finde små, fine buksbomplanter i Bauhaus sidste år til en billig penge. Måske de får dem igen - ellers er Bilka/Netto nok en mulighed.

  SvarSlet
 2. De billeder du viser der, ligner mine buksbomplanter. Jeg tror bare, det er frost-/vinterskader, jeg synes de plejer at se sådan ud ved denne tid hvert år. Men jeg er ikke ekspert - der er helt sikkert andre af dine læsere, som ved meget mere om den sag.
  Den dersens svamp - den håber jeg ikke det er. Fy føj da!
  Hej fra Line

  SvarSlet
 3. Kære Madam bæk
  Jeg kan desværre ikke hjælpe dig vedr. bladende - mine planter er også lidt rødlige. Men jeg har købt nogle mindre planter i efteråret i superbest.
  Mange hilsner Gro

  SvarSlet
 4. Jeg hælder til Lines teori, tror altså også det er frostskader.
  Jeg må tilstå, at jeg heller ikke er særlig velbevandret ud i plantesygdomme.

  Kender godt til buksbom, der skifter farve om vinteren, men ikke arts og sortsnavne på dem.

  SvarSlet
 5. Jeg har nu haft kontakt med en ekspert, som mener, at der er tale om frostskade dog uden at kunne give nogen garanti. Men jeg holder øje med dem.

  SvarSlet

Læg gerne en lille hilsen, når du besøger min side, så vil jeg blive glad.