lørdag den 20. november 2010

At hjælpe andre...

kan være lig med, at få lidt igen. Jeg håber på, at jeg ad denne vej kan gøre lidt reklame for min blog. Jeg er, som de fleste nok ved ivrig læser på Claus Dalby's blog. Da jeg så, at han i et svar til en læser skrev, at det er lidt svært, at finde på nye tiltag på havebloggen i vinter, så begyndte de små grå, at gå i tænkeboksen. Hvordan kan det løses, og hvad ville du selv gøre? Jeg var ikke i tvivl om, hvad jeg ville gøre, hvis jeg havde den store tilslutning til bloggen som Claus har.

Claus Dalby.
Derfor gjorde jeg op med mig selv, at jeg ville give ham idéen, som han satte i gang med det samme. Egentligt havde jeg forestillet mig, at jeg bare skulle nyde, hvad andre skrev, da jeg havde sat boldene i luften, men det var ikke nok for Claus. Derfor gik der ikke mange timer, for der i indbakken lå en mail fra Claus, om jeg ikke ville være den første gæsteblogger. Den gik jeg så lidt og tyggede på, for hvad skulle jeg skrive. Min have er jo ikke noget særlig i forhold til andres. Alligevel gik jeg i gang med at sætte et par ord på papiret og mailede retur. Få timer efter kunne mit indlæg læses på Claus blog.
Jeg vil ønske, at idéen kan blive en succes for ham, og dermed en stor fornøjelse at læse for os andre.

9 kommentarer:

 1. hej Madam Bæk
  Jeg har taget din idé til mig og sendt en mail til Claus Dalby om at blive gæsteblogger. Jeg har det nok lige som dig...har jeg mon noget der er værd at vise frem og kan jeg skrive noget som andre kan have glæde af. Jeg startede med haveblog efter at opfordringen til det lå på Claus´s blog kommentarer.
  Jeg nyder i det hele taget at læse dine og andres kommentarer på hans blog - det er så hyggeligt og sjovt - jeg føler mig "så hjemme" i jeres selskab.Jeg prøver også med en lille kommentar en sjælden gang :o)
  Glæder mig til at surfe på din blog her i de lange vinteraftener.

  Berit fra Irishaven

  SvarSlet
 2. Kære Berit. Det synes jeg lyder som en fornuftig idé. Min tanke var, da jeg fik idéen, at det kunne være sjovt, at få en dialog i gang sammen med ligestillede. Det er jo altid hyggeligt at læse Claus indlæg, men det bedste er nok alle de fine kommentarer, som bloggerne kommer med. Det giver også lidt indblik i, hvad andre gør.
  En anden tanke, som jeg længe har haft er, at få opretter et debatforum eksempelvis MSN her i vinteren. Måske gør jeg det, hvem ved??

  SvarSlet
 3. Kære Madam Bæk. Tak for dit indlæg hos Claus, som bragte mig videre ind til din blog. Hvor er det bare en fantastisk have du har og jeg kan bruge rigtig meget til inspiration. Min egen lille parcelhushave er også under udvikling, nøjagtig som du beskriver det, og det sjove er jo at interessen udvides og bliver mere og mere omsiggribende efterhånden som man ser det gror.
  Du skriver også at du har måtte lave noget om fordi du kun plantede det du kunne lide og ikke kiggede på om det kunne trives hvor det blev plantet. Den ramte lige i skabet hos mig, tror lige jeg skal tænke mig om en ekstra gang inden jeg planter de nye bede færdige til foråret!
  Så tusind tak for dit initiativ og jeg vil fremover følge med herinde, og så skal mit nye motto måske være: Når Madam Bæk ka', ka' fru Friis da også!
  havehilsner fra mig :o)

  SvarSlet
 4. Hej! Hittade hit idag via Claus Dalbys hemsida och ville bara skicka en hälsning till dig, jag är MYCKET imponerad av ditt arbete med trädgården och vilken fin trädgård du har skapat. Vänliga hälsningar från Åsa i Sverige

  SvarSlet
 5. Kære Madam Bæk

  Den fine kommentar "Viljen til at ville - avler evnen til at kunne" er vidunderligt og jeg har straks taget den til mig.

  Med den i tankerne kan det jo være, at jeg får taget nogle flere billeder.

  Både du og Claus Dalby har været gode til at tage "før og efter" billeder, hvilket jeg selv desværre ikke har fået gjort. Pokkers!

  Tak for dit indlæg på Claus' blog i dag :-)

  SvarSlet
 6. Kære Nette.

  Som teenager og ung fotografede jeg rigtig meget. Siden da ungerne kom, tog de meget tid samtidig min Méniere blussede voldsom op, og jeg fik flere fistler oveni. Derfor har fotograferingen ligget på et meget lille sted. Desværre har jeg ikke særlige mange billeder fra havens start, hvilket jeg er rigtig ked af i dag. Da jeg så havde fødselsdag i foråret, fik jeg et rigtig dejligt Canon spejlrefleks kamera af gemalen. Så skal jeg ellers love for, at der kom gang i fotograferingen igen. Jeg har taget flere tusinde billeder, men det er kun en brøkdel der er rimelige. Da der er stor forskel på det jeg lærte som ung og til de digitale kameraer, er jeg stadig i indlæringsprocessen. Men sjovt er det at forene have og fotografering. Så Nette, fat kameraet og kom igang. Du vil ikke fortryde det.
  Go' fornøjelse med fotograferingen.

  Mange glade fotohilsner
  Madam Bæk

  SvarSlet
 7. Kære Madam Bæk

  Hvor var det en opløftende læsning på Claus' blog (som jeg først har set i dag). Jeg er vildt imponeret over din indsats, og synes det er utroligt livsbekræftende. Dit motto vil jeg bære med videre i livet - også jeg har mit at slås med mht. helbredet, og jeg vil huske din beretning som et forgangseksempel.

  Og der faktisk stor forskel på at sige "man kan hvad man vil" og så "Viljen til at ville avler evnen til at kunne". Det er nemlig sådan med de fysiske skavanker at man ikke KAN hvad man vil, det er jo humlen i det. Men viljen (lysten) til at ville prøve, den har du bevist er afgørende!
  Tak for det.

  Mange varme hilsner Lisbeth K.

  SvarSlet
 8. Kære Lisbeth.

  Det er ikke sikkert, at man fysisk mener, at man kan, men når lysten driver værket, så kan man mere end man troede.
  Nå helbredet skranter, så er det vigtig, at finde noget der giver een velvære og dermed en positiv energi. For manges vedkommende handler det om overlevelse i en elendig tid. Sådan var det for mig.

  Mange dejlige hilsner til dig
  Madam Bæk

  SvarSlet
 9. Kære Madam Bæk
  - Ville blot sige at jeg er helt enig :-)
  Pøj pøj med det hele!
  God aften fra Lisbeth K

  SvarSlet

Læg gerne en lille hilsen, når du besøger min side, så vil jeg blive glad.