fredag den 24. maj 2013

Et bed mere

Nogle gange skal jeg altså lige have et spark eller ønske for at komme i gang med et indlæg. Det fik jeg i går, da gemalen kom hjem fra arbejde. Han havde talt med en kollega, der tilsyneladende følger med her på bloggen. Han syntes, at det var længe siden, at jeg havde skrevet og spurgte derfor gemalen, om der nu var gang i haven. Det er der skam, men jeg har nu ikke helt den samme tid, som før jeg fik knægten.

I dag fik jeg så ordnet min surbundsbed ned i haven. Det var slet ikke lysten der kaldte i dag, da jeg har og har haft en knaldende hovedpine. Nu er det bare sådan, at nogle gange er der bare ting der skal gøres. Jeg havde tidligere på dagen en aftale med min planteskole mand, der havde gravet en rød hjortetrøst op til mig. Han mente nemlig i sidste uge, da vi var derned, at sådan skulle jeg altså bare have i haven. Den skulle nemlig ned og stå i mit surbundsbed. Det er det bed herunder. 


Vinteren har været meget hård ved det her bed, og jeg har mistet hele syv dværg rhododendron som den herunder, hvor af de seks stod i bedet her. Desuden er der røget to hortensia. ØV!!


I bedet blev der så rokeret lidt rundt, så der blev plads til den røde hjortetrøst, en mischanthus Rottsilber, som jeg har det fra et andet sted i haven. Desuden havde jeg endnu en dejlig lille rhododendron Flava stående i krukke, som også blev sat ned i bedet.


Til slut fik stien lige en tur med skuffejernet, så den ser nogenlunde ren ud. Den skal lige have en tur mere, men jeg orkede det bare ikke i dag.


Herunder kan man, hvis man ser godt efter se Flava i forgrunden, og lige bagved Rottsilber.


Jo det pyntede, at stien fik en omgang.


Tre små bregner blev gravet op og sat i potte en en anden god gang. Måske kommer de ud på vest, når jeg når dertil.


Hvis vejret, helbredet og tiden vil, har jeg tænkt mig, at de næste dage skal gå med, at rense et bed ad gangen. Der er meget vissent der skal væk samt stier der skal skuffes, lavendelhækken der skal klippes....


...og en hulens masse kvikgræs herunder.Jeg har den indstilling, at det jeg når, det når jeg. Jeg vil ikke stresse over det, for det skal være hyggeligt.

Til slut kan jeg sige, at jeg fik en dejlig nyhed fra min skønne datter og svigersøn den 16 april. Vi skal være mormor og morfar ca 1. december <3 <3 <3


6 kommentarer:

 1. Til lykke med det! Spændende! Jeg er også gået i gang i den ene ende af haven - og der er lang vej til jeg har været igennem det hele. Men jeg har det præcis som du: Det skal være hyggeligt at være i haven. Og det er det :-) Fine billeder du viser.
  God weekend!

  SvarSlet
 2. Tillykke mormor det var da en dejlig nyhed.
  Dine bede ser fine ud, den dværgrhododendron du viser først er ikke helt dø, tror jeg, har du givet den en chance eller smidt den ud. Jeg synes, der var grønt nogen steder på den.
  God bedring med hovedet.

  SvarSlet
 3. Tak skal I have :)

  Du har ret Lisbeth. Der var nogle få blade tilbage, så den er gravet op og strittet ud :)

  SvarSlet
 4. Hvor herligt med sådan en nyhed, mormor tænk sig Det er stort. Tillykke. Haven kommer godt efter det, du er sej. det ser godt ud.

  SvarSlet
 5. Tillykke, tillykke med den nye værdighed.... og god arbejdslyst, der er meget at se til i denne tid :)

  SvarSlet

Læg gerne en lille hilsen, når du besøger min side, så vil jeg blive glad.