søndag den 7. august 2011

Parfume

Haven dufter af parfume i øjeblikket. I baghaven er der endnu en lilje af ukendt navn, der får hele haven til at dufte som parfume.

Nogen vil måske nok sige, at den direkte er kvalm, men jeg kan nu godt lide duften.

I forhaven blomster endnu en af clematiserne i surbunden. Denne gang er det den duftende staudeclematis Wyevale. Det er både blomsten og bladene der dufter, og clematisen er absolut en af mine ynglinge.

Nede i haven i et par azalia er Comtesse de Bouchaud sprunget ud. Begge de viste clematis er fra gruppe tre. Clematis der skal klippes helt ned i marts måned.

10 kommentarer:

 1. Ja duften af liljer er fantastisk, men kun i haven, de er ikke til at tage ind, så bliver man bedøvet af duften :-)
  Spændende clematis med duft i både løv og blomst, det er lige noget for mig. Tak for tippet ;-)

  SvarSlet
 2. Jeg måtte over til naboen og stikke næsen ned i en lilje der ligner din skønhed meget... ahhh sikken en duft, utrolig hvad de kan præsterer.

  SvarSlet
 3. Duften af liljer er meget speciel, men alligevel holder man af dem... fordi når dufter er i næsten kikke man automatisk efter de smukke blomster..

  SvarSlet
 4. Hvor er din lilje smuk... jeg kan næsten dufte den :-) Jeg flyttede en lignende sidste år, men den er ikke dukket op i år. Jeg ved nu af erfaring at de godt kan surmule i et år, så den kommer forhåbentlig til næste år.
  Skønne clematis du viser også :-)
  Kan du have en god uge :-)

  SvarSlet
 5. he-he... Hanne! Surmulende liljer, det lyder næsten værre end en surmulende teenager... (ved ikke lige hvor den sammenligning kom fra ;o)

  SvarSlet
 6. Takker for kommentaren på min blog :) Jeg tror også at haveinteressen rammer mine børn når de bliver voksne, Pernille på 7 år har allerede nu stor interesse i drivhus og blomster. Og Niklas på 9 år er en del nysgerrig med krydderurterne og især duften af urterne :)

  SvarSlet
 7. :-) Jeg(den haveløse) nyder stadige at følge med på havebloggen-var lige ved at tror jeg havde fået duft pc-da jeg så billedet af den navnløse lilje :-) men savner stadig at se det færdige resultat af jeres nye terrasse:-)
  K.H.Vivi

  SvarSlet
 8. Brædderne på terrassen skulle blive lagt i denne uge. Men jeg vil nu gerne se det, før jeg tror det. Det har taget sin tid, da de rev den gamle terrasse ned den 22 juni.

  SvarSlet
 9. Uhm, liljeduft, jeg elsker den. Mest i haven. Indendørs er det "Longiflora" trompetliljerne der dufter mest behageligt.

  SvarSlet
 10. Dejligt med duftende blomster, bare ærgeligt at det er sådan et møjvejr i øjeblikket, så man ikke kan gå nyde det. Din staudeclematis Wyevale er rigtig sød, den må jeg på udkik efter.
  Annette

  SvarSlet

Læg gerne en lille hilsen, når du besøger min side, så vil jeg blive glad.