søndag den 14. august 2011

Blåregn i blomst

Jeg har alt for travlt i øjeblikke, så jeg har slet ikke tid til min skønne have. Derfor havde jeg heller ikke opdaget at to af mine blåregn havde knopper. Ikke før der var blomst i dem.

Her under er det den meget velduftende kinesiske Profilic, som vokser op ad husmuren mod syd.

Wisteria sinensis Profilic i blomst

og i knop.


Her under er det den japanske blåregn
Westeria brachybotrys Okayama i blomst

Her under ses Okayama i knop i forskellige stadier. 


Okayama vokser op ad en pæl, hvor der på toppen er sat vandrør i vinkel ud fra pælen. Der er således  fire vandrør der med tiden vil blive dækket af blåregnen og dermed lave en paraply.

Nå, jeg må ile videre, men ville lige hilse på jer med dette indlæg.
Ha' fortsat en dejlig dag ;-)

13 kommentarer:

 1. Tak for synet af dine blåregn, de ser fine ud. Jeg vidste ikke, at man kan få blåregn med duft.

  SvarSlet
 2. Også en dejlig dag til jer og tak for dejlige billeder.
  K.H.Vivi

  SvarSlet
 3. Vilken fin blogg du har! Jag hittade precis hit, så jag ska titta runt lite mer. Vilket vackert blåregn du har!
  Maria

  SvarSlet
 4. Velkommen til Maria i Göteborg.

  SvarSlet
 5. Næh, hvor smart med pælene og vandrørene - min blåregn blomstrer nok ikke i år - frosten havde næsten slået den ihjel - men den har skudt fra stammerne og er fin grøn igen nu - håber på en mildere vinter i år.

  SvarSlet
 6. Hvor dejligt at kunne sidde under en paraply af blåregn. De er så smukke. Mine frøs hårdt tilbage i vinters, nu er de endelig kommet igang igen, så jeg håber på blomster næste år...

  SvarSlet
 7. takker for billeder-oplevelsen, også en go' dag til dig..

  SvarSlet
 8. Hvor er den fin din kinesiske Profilic. Er det kun mig der undrer mig over Blåregns blomstring i august - jeg troede det var en forårs blomstrende plante ??
  Den store gamle blåregn vi har i boligforeningen er meget frodig men har sprunget blomstring over i år.

  SvarSlet
 9. Härligt med blåregnsblomning så här på sensommaren, tur att du upptäckte det!
  Hälsningar
  Katarina

  SvarSlet
 10. Søde Madam Bæk,

  jeg var ved at få min is galt i halsen, da jeg læste datoen på dit indlæg samtidig med at du viste billeder af en blomstrende blåregn. Måtte lige tjekke en ekstra gang, for at se om jeg havde set forkert på datoen.

  Jeg troede at blåregn kun blomstrede om foråret før løvet viser sig på dem. Jeg må have mine (plante)skolepenge tilbage.
  Jeg ELSKER simpelthen blåregn og synes det er den mest majestætiske af alle slyngplanter. Jeg drømmer hede drømme om engang at kunne sidde under noget pergola/parasol/tagkonstruktion/pavillion/ et eller andet agtigt noget.... og være totalt omgivet af blåregn - og helst de duftende. Har blot ikke lige fundet en plads og en konstruktion, der kunne indpasses nogetsteds endnu. Men fremtidige havedrømme må man jo ha`. Det er jo den allersjoveste havedisciplin at finde på noget nyt.

  Tusind tak for det smukke syn og husk at passe på digselv midt i al travlheden.

  De kærligste hilsner og tanker fra Klisterkanalen

  SvarSlet
 11. Kære Tante Grøn.

  Løsningen hedder paraplysøjler til blåregn og andet klatrende man bare ikke kan undvære, men som man ikke har plads til ;-)

  Knus

  SvarSlet
 12. blåregn blomstrer til hen på sensommer. Vi har desværre vores på en lukket terrasse og havde ikke fået at vide at den "græder". Nu vil vi gerne have den skåret ned og flyttet udendørs, men hvornår er det bedst at gøre det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dit spørgsmål. Da jeg mente, at en blåregn ikke bryder sig om, at blive flyttet, men alligevel var lidt i tvivl, valgte jeg for en sikkerhed skyld at google det. Her under er svaret fra Havenyt. dk.

   En flytning vil blåregnene ikke bryde sig om. De har en stor rod, der modsvarer den livskraftige top. Så der skal skæres kraftigt tilbage for at kompensere for det store og voldsomme indgreb som opgravning og oversavning af rødder uvægerligt vil medføre. Top og rod skal svare til hinanden. Jo mindre rod, jo mindre krone skal med. Husk på, at mange smårødder går tabt uden I umiddelbart opdager det.

   I kan forsøge, men det bør også overvejes, synes jeg, at starte på en frisk med usårede, sunde planter. Her kan blomstringen dog godt trække ud en årrække, især hvis der vælges frøformerede planter. Hvordan blomstringen bliver ved flytning af de gamle afhænger af, hvorledes de klarer sig under indgrebet og efterfølgende plantning. Det kan kun tiden vise. Hvis I køber nye, sikres blomstringen bedst ved at købe vegetativt formerede planter med betegnelsen Wisteria sinensis (+ evt. sortsnavn). Et planteskilt med »Wisteria« er ikke nok. Normalt tåler blåregn hård beskæring godt, men da går man ud fra, at planten forbliver på voksestedet.

   Slet

Læg gerne en lille hilsen, når du besøger min side, så vil jeg blive glad.