onsdag den 5. oktober 2011

Torfhaus og Okertal Sperre

Vi havde ikke lige godt vejr alle dage. Heller ikke den dag vi tog op til Torfhaus. Det var fugtigt, klamt og det småregnede. Temperaturen var helt nede i 12 grader. Uff!!


Dengang Tyskland var del i øst og vest, kunne man fra Torfhaus stå og se over på Broken, der på dansk kaldes Bloksbjerg, men det var ikke muligt, at kommer derover. 


Der er flere muligheder for, at komme op på Bloksbjerg. Man kan tage det lille bjergtog (dampen kan ses på billedet herunder), som jeg ikke helt ved, hvor køre fra, men som eftersigende skulle være en hel fantastisk tur. Vil måske nok mene, at vejret skal være bedre, hvis man skal tage på den tur.

En anden mulighed for at nå Bloksbjerg er, at gå gennem den meget naturskønne nationalpark, hvor stierne er godt skiltet.

Vegetationen er meget rigt, og de mange dyreveksler vidner om parkens store dyreliv.


Det er en fryd for natur- og dyreelskere som mig, at gå rundt og indsnuse den friske luft til lyden af de mange klukkende bække.


Alt får en ende. Det gjorde turen i det fredfyldt paradis også. Vi vendte tilbage til Torfhaus, hvor vi lige var inde og se den lille udstilling omkring naturparken.


Udstillingen viste blandt andet det rige dyreliv der fandtes og stadig findes. Det er ingen hemmelighed, at jeg har en drøm om, at møde (vilde) ulve engang. Rygtet siger, at de er set i området, hvor vi har vores campingvogn stående i Sverige - så måske en dag...

Vi fortsatte køreturen rundt  i Harzen. Her kom vi forbi den stor dæmning i Okertal Sperre. Hvis man kigger godt efter på billedet her under, kan man se, at der går mennesker ude på dæmningen. Det giver et godt billede af dæmningens størrelse.

Udsigten fra den ene side af dæmningen.Og fra den anden side. Da jeg som ung rejste rundt i Harzen, fik vi fortalt en (vandre) historie om, at man oversvømmede en by her, da man tog dæmningen i brug. Når strømretningen var rigtig, skulle man stadig kunne høre kirkeklokkerne ringe, hvilket skulle have skræmt mange mennesker.


Nu var det efterhånden tid til, at sætte næsen længere mod nord. Vi havde nogle rigtige dejlige dage i Harzen, hvor vi blandt andet tilbragte nogle skønne timer i selskab med vores naboer på campingpladsen. Efter at vi havde været på farten så længe, var det en fornøjelse, at kunne snakke dansk med andre mennesker igen.


På gensyn venner, og Rollo dejlige hund opfør dig nu pænt :-)4 kommentarer:

 1. Hej - så har jeg været bænket her ved computeren med kaffekoppen og været på en laang tur med jer fra Nordsjælland og retur i et stræk gennem alle 5 indlæg. Jeg glæder mig til at det bliver min tur til at se Venedig og Harzen - tak for turen.
  hilsner fra Berit

  SvarSlet
 2. Tak for turen, I har set mange skønne steder i Harzen.

  SvarSlet
 3. Tak for endnu en hyggelig og spændende rundtur i det dejlige Harzen :-)

  SvarSlet

Læg gerne en lille hilsen, når du besøger min side, så vil jeg blive glad.