lørdag den 30. oktober 2010

Koierne.

Vi har en lille flok kælne koier i vores lille havedam på ca 12.000 liter vand. De går ude hele året, men bliver ikke fodret når vand temperaturen kommer under de 5 gr.  De fleste er meget håndtamme, og sutter gerne meget kraftigt på fingerne for at få noget at spise. Vi har en, Zorro, han har endda præsteret at springe helt op af os for at få en godbid. Når det er sommer og varmt, er det bare SÅ dejligt, at sætter fødderne i det kølige vand og få nulleret tæerne af koierne. De får naturligvis en godbid for arbejdet.

Den gyldne dame, Cleo, forsøger om der skulle være en guf fra Namba.

En kronisk sulten flok.

Inden længe indstiller vi fodringen og slukker for pumpen, og så må fiskene klare sig gennem vinteren på bedste vis. Når det bliver koldere dækker vi det meste af dammen til med flamingoplader. Det er altid spændende om fiskene bliver ramt af sovesyge. Det har vi oplevet et par gange med Momo, som er den hvide med den store røde plet og en lille sort plet foran rygfinnen. De andre har klaret vinteren uden problemer.

5 kommentarer:

 1. Hvor skønt med kæle fisk i haven. Sovesyge lyder godt nok sært.
  Det ser godt ud med vandet

  SvarSlet
 2. Kære Vibe.
  Sovesyge er en slags dvale tilstand, hvor fisken ligger, som om den er død, men prikker man til den, kan den godt bevæge sige lidt, hvorefter den igen ligger sig. Det er kun vores lille Momo, der har haft den tilstand, og de sidste år har vi taget ham ind, når vi opdagede at han "sov" Det kan vi ikke gøre fremover, da han ganske enkelt er blevet for stor, til at have gående i et akvarium. Kan han ikke klare vinteren, så er det bare hulk.... Man får bare et forhold til dem, når de er så tamme som ham.

  SvarSlet
 3. Et af naturens mange luner. Jeg har et 200 l akvarium du kan få hvis han skal ind og forkæles.
  Ja de kære dyr har det med at gøre os bløde i knæene. Vi har et par skøre marsvin som stikker hovedet op og hviner efter godbider hver gang de hører nogen komme. Om de så har fået 10 gange den dag så hyler de. Man kan ikke andet end at holde af dem.

  SvarSlet
 4. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 5. Kære Vibe.
  Tak for tilbudet om akvariet, men jeg har den holdning, at naturen skal gå sin gang, selv om det gør ondt.
  Sidste år kom vi selv af med vores 530, 250 og 128 litere akvarier, da jeg ikke længere orkede at skifte vand. Egentligt er det jo også hammerende dyrt at have kørende.
  Jeg har selv haft marsvin, hamster, egern, kaniner skildpadder og undulater. De har alle hver deres charme. I dag er vi mere frit stillet, da vi kan tage hundene med os, og fiskene kan klare sig alene, hvis ikke en genbo fodre dem mens vi er væk. Den store af tøserne er flyttet hjemmefra og den lille har en alder, hvor hun kan være alene. Så farmand og jeg harfået vores anden ungdom tilbage forstås før vi fik børn ;-)

  SvarSlet

Læg gerne en lille hilsen, når du besøger min side, så vil jeg blive glad.