søndag den 28. oktober 2012

Den svenske have....

...... når den er bedst. Det er utrolig en ro jeg mærker, når jeg ser på billederne fra de svenske søer. Længslen er enorm, når jeg som nu sidder på min paste plads i stuen her i Danmark. Om to til tre måneder er det hele sikkert indhylet i et hvidt tæppe og derved får en anden charme. Jeg har slet ikke noget imod sne, når bare solen skinner og der virkelig er vitaminer i luften.
 


Det hele går rigtig stærkt. Næsten alle svampene er væk for i år, men de er fantastiske  så smukke de er med alle deres former og farver. Nogle skal man holde sig fra, men andre er spiselige og endda særdeles velsmagende.
Ofte ser man kombinationer til de smukkeste naturlige juledekorationer lige foran een i skoven. Har desværre ikke været god til at tage billeder.


Hvad jeg savner mest er nok den smukke udsigt vi har ud over søen hjemme på pladsen. Der er bare ikke noget så skønt, som at hoppe i nogle støvler og gå ned langs søge en tidlig morgen. 

Når jeg trasker Vittsjö skanse rundt med Danny, har jeg som regel søen på min venstre hånd det første stykke vej. Derefter kommer vi nogle få meter på den meget trafikeret hovedvej mellem Markaryd og Hässleholm. 


Men så er det hele atter smukt og idyllisk på vej tilbage forbi den gamle Gustav Adolf Bron, som er et historisk stykke fra 1600 tallet. 

Åh jeg vil hjem.....

14 kommentarer:

 1. Jeg ville ønske for jer, at der kom nogen forbi jeres hus og bød en pris for det som i kunne/ville acceptere :-)
  Jeg mærker også suget i maven når jg ser de dejlige billeder fra "vores" Vittsjö
  K.H.Vivi

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej her er det ikke lige så attraktivt, som da vi boede i Ålsgårde. Der fik vi tit seddelen smidt i postkassen om, at i skulle kontakte helt private personer, hvis vi ville sælge. :-)

   Slet
 2. Det er da også et skønt sted Katy, hvis du ligefrem har hjemvé efter det, er det da en skam, I ikke kan få solgt og så flytte fast dertil.
  Smukke billeder du har taget.
  KH Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Huset er Ikke sat til salg, da priserne ikke er tilfredsstillende endnu. Desuden har gemalen stadig nogle år tilbage på arbejdsmarkedet. Men... Åh jeg vil så gerne hjem..

   Slet
 3. Dejlige biileder du har taget i jeres svenske have - som Vivi ville jeg også ønske for jer, at I kunne få det danske hus solgt, så I kunne leve jeres drøm ud om at flytte permanent dertil.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal nok blev solgt en da, men betingelsen er jo, at det bliver sat til salg :-) Og jeg ville rigtig gerne have en del af min terrasse med :o)

   Slet
 4. Øj øj sikke en natur... kan godt forstå du savner det :o)
  Fantastisk billeder...

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ikke nok med en skøn natur. Der er også en fred og ro, som vi slet ikke har her.. Det er nok den jeg savner allermest, når vi er i Danmark :-)

   Slet
 5. Mener du virkelig at I vil sælge...?? Det kan altså ikke komme på tale før jeg har set din danske have... :P
  Nå, men er det Sverige der kalder, så er det jo sådan det er... og utroligt smukt er der absolut.

  Og jeg har tilgivet dig at du råber på min blog, hellere at du råber end at du slet ikke siger noget, så det var velkomment ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Bare rolig Jette du kan sagtens nå, at besøge os her på djævleøen, for det er IKKE sat til salg endnu.

   Åhh mit hjerte er lettet!! Du har tilgivet mig...:DDD

   Slet
  2. Og du forundres over at jeg er så tidligt ude med blogtræf... nu har jeg endnu et punkt på min have-tour-plan anno 2013 og denne gang SKAL det lykkedes, om så jeg skal drive alene rundt i din have fordi du opholder dig i Sverige... ;o)
   Fniis fra Friis

   Slet
  3. Jamen I skal da være så hjertelige velkommen. Jeg sætter bare haveredskaberne og kaffe maskine frem mens jeg nyder Costa Del Vittsjö ha ha ha.

   Spøj til side. Det kan vi sagtens finde ud af, om ikke andet så kommer I bare til Sverige :DDD

   Slet
 6. Hej Madame Baek! Jag såg din fråga angående Mikroferm på min blogg men tyvärr har jag inte något erfarenhet av det än, jag har precis börjat behandla med det. Jag lovar återkomma i ämnet. Mikroferm säljs av det svenska företaget Botanic Culture (www.botanic-culture.se).
  Hälsningar
  Katarina
  PS Fina bilder från din svenske have! DS

  SvarSlet
 7. Gode billeder.
  Smuk natur. Jeg forstår godt, at du gerne vil hjem.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet

Læg gerne en lille hilsen, når du besøger min side, så vil jeg blive glad.