torsdag den 16. august 2012

En udvalgt haveFor et par uger siden i slutningen af vores seks uger lange ferie i det svenske, blev vi ringet op af Poul Petersen, der er ejer af Overdam Planteskole med speciale i prydgræsser. Han spurgte om han måtte sende en mand ud til flere videooptagelser i haven, som han selv har haft idéer til. Disse optagelser skal bruges til hans hjemmeside www.overdam.dk Overdam planteskole eksportere en del græsser til udlandet, og ville i den forbindelse gerne vise nogle smukke privathaver, hvori der er benyttet græsser i samspil med andre planter. Han valgt derfor seks af de for ham smukkeste haver med græsser i Danmark. Heri blandt er min have en af dem. 


Vi landede på dansk jord søndag aften, hvor haven har passet sig selv i de seks uger vi har været i Sverige. Dog har jeg lige været meget korte smut hjemme - kun få timer dels for at slå græs og vande, men også for at passe min træning med Danny. Ja, hvad gør man ikke for knægten?? 

Jeg troede, at jeg havde god tid til, at få sat skik på haven, men allerede i går ringede telefonen og det var journalist Erik Ove. Han ville komme forbi allerede i formiddags, hvilket han fik lov til. Selv om jeg startede med lugningen allerede søndag aften, så manglede jeg alt for meget. Enhver med have ved, hvor meget der kan ske på seks uger.


Jeg fik derfor min dejlige store pige til, at komme hjem og hjælpe mig hele dagen i går, og vi fik også taget et kæmpe nap. Der blev luget til den store guldmedalje, chausserne fik en grundig rensning, noget hæk blev klippet og der blev bundet op i pergolaen, hvor clematiserne var rendt godt til vejs. Desuden blev der nyplantet de steder, hvor hundene have tisset planterne ihjel.


De steder hvor de fleste græsser står kom endelig til, at se ganske pæne ud igen. Men de andre steder i haven snakker vi slet ikke om! Der venter nemlig nogle timers arbejde.


Efter vi have talt lidt om havens tilblivelse, gik Erik i gang med optagelserne.


Da Erik var færdige med dagens optagelser fortalte han, at han syntes haven var en af de smukkeste private græshaver han havde set. Han spurgte om han måtte komme og optage igen i september, hvor aksene på Mischanthus er begyndt at blomstre.

Jeg synes selv, at græsserne hænger godt sammen med træer, buske og stauderne. Men når besøgende også siger ih, åh og næ så må der jo være noget om snakken.


12 kommentarer:

 1. Tillykke med det Katy, det ser så fint ud. Jeg kan godt forstå, han synes, det er en af de smukkeste haver med græs.
  Men I har haft meget travlt efter 6 uger uden lugning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth.
   Ja der har været alt for travlt, mere end helbredet kan holde til.. Har taget en fridag dels på grund af varmen, men også fordi den står på træning med knægten.. Puuuha :-)

   Slet
 2. Det var ju verkligen som att komma från askan till elden! Vilken tur, att du fick hjälp! Ja, nog vet man vad som händer på en (1) vecka, vad sker då inte på sex (6) veckor! Men jag tror du fick energi för två!! Så vill jag gratulera dig för det fina erkännandet av din vackra trädgård!! Nu är du väl förtjänt av lite vila resten av veckan!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine pæne ord.

   Efter seks uger i fred og ro er det lidt voldsom, at komme hjem til larmende naboer. (græsslåning på skift) Flytter gerne op i de svenske skove, når vi får mulighed :-)

   Det er nok så meget sagt med at hvile resten af ugen, for der står træning på programmet, og desuden skal jeg lige en tur på Garden Living Far, hvor jeg skal hente planter, som jeg har bestilt.

   Slet
 3. Nej altså hvor må det være sjovt og spændende at få sådan en tilkendegivelse af haven (kan man sige det...!?). Og havde du nu været hjemme og passet dit blog- og haveliv, så var du ikke blevet presset så meget... ;o)) Det bliver spændende at se resultatet på hjemmesiden og dejligt at datteren lige kunne træde til med en hjælpende hånd i nødens stund. Nu kan du så puste en smule ud inden næste optagelser...

  Mon ikke Danny bliver lige så stort et pragteksemplar som din have?? Du lægger virkelig hjerte og sjæl i det du går igang med. Godt gået Madam Bæk og Co!!

  Iøvrigt dejligt at Overbæks Planteskole kunne drive dig tilbage til tasterne igen... Haveknus fra fru friis (der bare driller... ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette.

   Nu skal jeg indrømme, at det kom som noget af en overraskelse, da Poul ringede og spurgte om vi ville medvirke. Jeg har jo nok som alle I andre - eller retter I har det jo nok som mig, at man siger til sig selv, at min have er da ikke noget at vise frem?? Og alligevel, når naboen har gæster, der er have interesseret så skal de lige ind og kigge..

   Er så heldig, at Pulle har ferie endnu. Hvad der glæder mig mest er hun nød at hjælpe til i vildnisset

   Er lige kommet hjem efter et par timers træning med knægten. Jeg får konstant af vide, at han er en kanon hund til det hele trods det han kun er 17 mdr. Der er vist ingen tvivl om, at han bliver et pragteksemplar som de forrige hunde. Og dog så skiller han sig meget ud, ved at have nogle helt unikke brugsegenskaber, hvad lydighed og bidearbejde angår.

   Overbæk?? hvem hulen er det??? Næ nej det er ikke kun Overdam der kunne drive mig tilbage til tasterne, men også fordi jeg nu endelig har fået en computer, der ikke gør at jeg skal skrive om den ene gang efter den anden. Det var min tålmodighed skutte til kære Jette :-)

   Også et varmt knus til en lille drillenisse :-) Fnis til Fru Friis.

   Slet
 4. Det var da dejligt med så meget ros - jeg tror (efter hvad jeg har set på bloggen) at det er fuldt berettiget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Sussi.

   Som jeg svarede Fru Friis, så synes jeg jo ikke at min have er noget særlig, men det er andre jo bedst til at vurdere.

   Slet
 5. Hej Katy
  Ja, du må være meget stolt over at blive udtaget til billedegalleriet. Din have ser altså også flot og gennemtænkt ud og græsserne er så elegante en del af havedesignet.
  Det er fantastisk Imponerende som I har nået at rigge til, for 6 uger er sørme lang tid ikke at lave meget i sin have om sommeren!
  Det bliver dejligt at se mere når han har været i september.
  Flot gået :-)

  SvarSlet
 6. Kære Haverose.

  Tak for dine pæne ord.

  Jeg har lidt svært ved at forstå, at det var min have der skulle med, da jeg som sagt ikke selv synes, at den er noget særlig. Dog kan jeg selv godt lide den som den er :-)

  Det har været nogle rigtige hårde dage, og helbredet klager også lidt. Men jeg vil det!!

  De kommende uger sker der rigtig meget med græsserne, og personlig synes jeg, at der er en rigtig smuk tid, hvor det hele skifter farve igen.

  Iøvrigt så er alle velkommen til, at kigge forbi en tur, hvis jeg er hjemme. Bruger som sagt meget tid på træning af knægten :-)

  SvarSlet
 7. Det glæder mig at du får så meget velfortjent ros og anerkendelse for dit enorme arbejde i haven - 0g med Danny:-) Det er næsten naturstridigt? hvor du får alle de kræfter fra:-) Du lever til fulde op til dit motto, valgsprog, kaldt det hvad du vil:-) Du skulle bare vide HVOR tit JEG henter kræfter til at fortsætte når...... enten ved "bare" at tænke på dig-ringe til dig-sms'e med dig - FB med dig - besøge dig både i Dk og i Sv.
  TAK FORDI DU ER DIG:-)
  K.H.Vivi

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Vivi.

   Du har jo selv svaret på dit spørgsmål, ikk?

   Men kræfterne, ja de vare ikke ved. Har en rigtig off dag i dag, hvor jeg bare skal tage det meget stille og rolig. Det er jo den store pris jeg må betale for min vilje.

   Knus til dig.

   Slet

Læg gerne en lille hilsen, når du besøger min side, så vil jeg blive glad.