søndag den 26. august 2012

De røde - næsten


Vi er nu ikke dem, der har fået mest vand her i lille Danmark, selv om vi har fået en del. Da jeg tog til træning i morges, manglede dammen noget nær ti centimeter vand. Nu skal vi snart til, at tappe af igen. 

Det var nu slet ikke dammen, der her skulle handle om. Det må komme i et andet indlæg. Næ det bliver de røde - nå så pink rosa da. Og så synes jeg liiige, at I skulle takke vores fru Friis for, at jeg fik taget mig sammen til, at skrive det her. Hun råber nemlig efter mig for indlæg på Facebook. Nu jeg har slet ikke noget imod, at folk råber ad mig, når det er den slags her. Ved I hvad hun skrev, da jeg svarede på et indlæg, hvor jeg fortalte, at det meste af min tid går med Danny og hans træning? 

"Når Danny-knægten er færdiguddannet, så kan han selv køre hundebloggen, så kan Madam Bæk vende tilbage til havebloggen". Godt nok er han dygtig min Danny, men jeg har nu aldrig hørt om en hund, der behersker computer. Har I det??

Fru Friis, da jeg bruger bloggen som en slags dagbog til mig selv (har en hukommelse som en si) er det for at huske, hvornår han gjorde forskellig til, hvornår vi have problemer osv

En hund bliver lige som haven aldrig færdig, men jeg får forhåbentligt mere tid med tiden. Men fru Friis, jeg lovede dig et hjørne af haven. Det kommer her :-) Ja, det er ikke er ikke mit rode hjørne, men nok et af de steder, som jeg holder allermest af.Denne smukke purpursolhat står ved indgangen til den overdækkede øst terrasse. Sammen med solhatten står der græs og spiraea. Det lille smukke træ i baggrunden er en japansk dværgkirsebær. På stolpen til venstre klatrer en akabia, og bagerst i bedet op ad pilehegnet kommer en af havens fem blåregn.


Ude på øst har jeg mine få pelargonier, som er den sommerblomst jeg holder allermest af. Både fordi den er smuk, nem og let at overvinter. I den her potte er der to forskellige hængende og en opret pelargonie. Den ene hængende har spættede blade og er rigtig sød.


I den midsterste potte hænger en gulblomstrede pelargonie og to Dronning Ingrid.


Den sidste potte er der også en hængende og to oprette pelargonier.


På gulvet har jeg mine duftende pelargonier stående. Farverne på de meget småblomsstrende er næsten hvide.


Inden man når øst terrassen gennem haven, skal man lige møve sig forbi græsserne, der har lagt sig ned efter den voldsomme regn. Græsserne har den fordel, at de rejser sig igen. Desuden skaber mine Mischanthus her lidt jungle stemning, som jeg rigtig godt kan lide. 

Det var alt for denne gang. Ha' en dejlig aften derude i bloglandet :-)

10 kommentarer:

 1. Nåe, det kan godt være at den kære firbenede tager meget tid, men jeg kan da se, at du også har brugt lidt tid på haven :) Din Solhat er pragtfuld.

  SvarSlet
 2. Tak for at vi måtte se et hjørne af din have, det ser godt ud. Jeg kan godt forstå, at du er glad for det.

  SvarSlet
 3. Det er da et fantastisk hjørne du har - det ville jeg også være glad for, hvis det lå i min have.
  Og alle de dejlige græsser du har - det ser rigtig smukt ud og jeg kan godt forstå, at at Overdam gerne vil bruge jeres have. Græsser prøver jeg også på at få lidt flere ind af, men det kræver "øvelse".

  SvarSlet
 4. Susanne mangler du inspiration, er du velkommen til at kigge forbi :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvilken dejlig invitation til at få inspiration og se jeres smukke have. Den vil jeg utrolig gerne takke ja tak til. Leder febrilsk efter en mailadresse på bloggen, men det kan jeg ikke lige finde. Jeg kontakter dig på FB - hvis jeg kan :-)

   Slet
 5. Skønt hjørne i din have. Det kan jeg godt forstå du er glad for! Den pelargonie med de sjove blade, tror jeg, er den jeg lige har fået tilsendt af Birgitte på Nettet. Hvis det er, hedder den Crocodile..

  SvarSlet
  Svar
  1. Bente, jeg er ikke helt sikker, men jeg mener at den hedder Harlequin. jeg ved med sikkerhed, at den ikke hedder Crocodile :-)

   Slet
  2. Nå men den ligner utroligt meget…flot er den ihvertfald!

   Slet
 6. Kære Madam Bæk..... tænk at det skulle være nødvendigt at råbe ud i cyperspace!! Men som man råber får man svar, - og se hvilket prægtigt svar jeg fik! Sikken et skønt Solhat hjørne du har, er østterrassen ikke den nyeste terrasse?? Det ser allerede ud som det har stået der altid. Men græsserne slår nu det hele, det ser herlig prærieagtigt ud. Jeg har nogle græsser jeg skal have flyttet, de syner ikke af meget i.f.t. til dine frodige eksemplarer, men måske engang... ;o)

  Tusind tak for kigget i østhjørnet af haven, og rart at vide at det gør en forskel at råbe efter havenisser :o)

  PS. Den spættede pelargonie er ret flot iøvrigt...

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Boss, nogle gange skal vi undersåtter have af pisken - jeg indrømmer det nødig, men..... :-D

   Og så har du næsten ret med hensyn til terrasserne. Den sidste der blev færdig var den sydligste syd terrasse. Kort for inden var det som du selv nævner øst terrasse.

   Sidst jeg havde besøg af min planteskolemand - det sker, at han kommer forbi, var han ved at gå bagover på grund af netop mine græsser størrelse. De blev sat som små potter for omkring fire år siden. Han spurgte mig om, hvad jeg bruger til at gøde med, hvortil jeg svarede det mest naturlige som alle haveejere har, eller burde have ved hånden. Nemlig kompost.

   Det sjove er, at før jeg blev invalid for snart 20 år siden, kunne jeg end ikke holde liv i en sukulent. Nu vokser det bare mellem hænderne på mig. Det er til trods for, at det kniber gevaldig med tiden.

   Ha' nu en dejlig dag, hvad enten det sår på job, haven eller noget helt tredje.

   Slet

Læg gerne en lille hilsen, når du besøger min side, så vil jeg blive glad.