søndag den 15. april 2012

De høje kæmper.

I forbindelse med vores terrasse byggeri, måtte vi fjerne det læhegn vi havde stående mod vest. Da vi ville have læ, gik vi længe og talte om, hvad vi så ville have i stedet. Det skulle være stedsegrønt, være stort og langsomt voksende, og så skulle det være til at betale.


I sådanne situationer er det godt, at have sine forbindelser i orden. Vi har nogle bekendte, som har en nedlagt planteskole, så vi skulle bare komme forbi og kigge. Jo, der var skam noget vi kunne bruge. Vi fik i første omgang syv styk to til tre meter høje buskbom til læhegn til terrassen. De fyldte ikke så lidt på traileren.
Billederne herover er før plantningen.


De store strittende buske er plantet, men mangler bare en klipning.


Der er rigeligt til stiklinger - hvis de kan ligge til i morgen, jeg orkede ikke mere. Ellers bliver der en del senere på året.


Buskene er beskåret groft i første omgang. Dagliljerne der stod der inden plantningen, blev sat ned igen.Planterne set oppe på terrassen. Et dårligt billede i modløs, men alle billederne her er taget med mobilen. Da flere af planterne rager over pergolaens top, kan man vist kalde dem for de høje kæmper.

7 kommentarer:

 1. ... det kan man da:) Det er et stort arbejde, I har fået lavet - godt at have forbindelser, det kan jo hurtigt blive en stor investering.

  SvarSlet
 2. Nej hvor lækkert med så store buksbom ind i haven, så får I læ med det samme, og det ser supergodt ud.

  SvarSlet
 3. For syv sytten da det da godt. Når det lige får et par år på bagen så er den hjemme.
  Dejligt med gode forbindelser, elsker det.
  Glæder mig til at se det live.

  SvarSlet
 4. Hold op hvor ser det allerede godt ud.
  I har godt nok travlt:-)
  Som haveløs er det som sædvanlig en stor fornøjelse at følge din dejlige have:
  K.H.Vivi

  SvarSlet
 5. Buksbom er gode til at give læ...og så er de noget så gode at bruge i kranse og dekorationer, for de holder så længe.

  SvarSlet
 6. Sikke dog en lækker terrasse I har fået banket ned der. Virkelig flot. Og så store buksbom. I er godt nok heldige. Tør ikke tænke på, hvad de ville koste, hvis I sku ud og købe dem !!

  SvarSlet
 7. ja, her til lands er det nødvendigt at tænke på noget der kan give lidt læ, og godt ser det ud - selv med mobil-billeder :)

  SvarSlet

Læg gerne en lille hilsen, når du besøger min side, så vil jeg blive glad.