mandag den 26. marts 2012

Endelig et par timer i haven.

Endelig kunne jeg finde et par timer til, at gå meget stille rundt i haven. Det skyldes ærgerlig nok, at jeg er kommet galt afsted under hundetræningen. Forstuvning af fod og knæ.
Jeg har længe gået og været ked af det nederste grene på mit Katja Balsgård æbletræ. Hver gang jeg skulle passere stien bag ved bedet fik jeg grenene i ansigtet. Jeg havde to muligheder, og det var enten at korte grenene af eller stamme træet op. Jeg valgte det sidste, da træet ellers ville se amputeret ud.

På billedet herover kan man ca. 50 cm oppe på stammen se, hvor vi skal de fire malplaceret grene sad.


Grenene var lange, og nogle gik ned i bedet og andre flagrede som sagt i ansigts højde. Personligt synes jeg selv, at det ser meget bedre ud efter beskæringen.

Jeg har før været inde på, hvad jeg skulle plante i mit bed foran terrasses. Jeg har efterhånden fået en del planter i overskud, ved omlægning af haven. Flere af de planter har jeg haft i potter, som jeg prøvede at sætte ud i bedet. Helt op ad terrassen kommer der en lav buxbom hæk. For enden af terrassen bag ved bænken bliver der sat høje busbom planter. I bedet er de to tuer Carex Vulkan. Længere mod spidsen står der tre stk Calamagrosis græsser. I potten foran er det en rødbladet ahorn, og de to potter længere tilbage er der krybende ene.

Her ses de nedklippede Calamagrosis og ene i potten. Bagved er en potte med Hortensia Limelight. Længst væk er der benved og sct hansurt.

Ude af syne helt til venstre i spidsen har jeg sat potter med Stenbræk. Endvidere har jeg potter med Hosta og den mørkegule solhat Goldstum (tror jeg den hedder) Hvis jeg planter de planter ned kommer jeg til at mangle lidt farve fra lidt lavt foran og et par enkelte klatter gerne i hvidt eller lysegult i baggrunden. Nogle idéer??

8 kommentarer:

 1. Hvad med lidt lodden løvefod. Den syntes jeg er flot og den har gule blomster a´la brudeslør. Og den er lav.

  Skøn terasse du har.

  Hilsen Lise Lotte

  SvarSlet
 2. Tak Lise Lotte.
  Vi er også rigtig glade for den terrasse. Lodden løvefod har jeg også i haven. Kunne godt flytte en klump hen. Det samme med storkenæb :-D

  SvarSlet
 3. Jag tycker du skall ha det så här luftigt med låga växter som du har nu. Terrassen är superflott och måste ju få framträda i all sin prakt!! ;-)

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlet
 4. Det bliver skønt, når det hele står frodigt om terrassen og jeg er overbevist om, at du finder en løsning med farver!

  Måske er det i morgen du har fødseselsdag ;-) I så fald må du have en rigtig god dag - og lad dig ikke slå ud af morgenbygen. Det skulle blive bedre op ad dagen - selvfølgelig! ;-)

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 5. Ikke lige i morgen Birgitte men i starten af næste uge. Men tak tak :-)

  SvarSlet
 6. Jeg synes at dit træ blev flot, efter at du beskar det. Det går jo ikke at få grenene i hovedet hele tiden.
  Det er spændende med det store bed du skal plante til. Det er lidt svært at foreslå noget, når jeg ikke ved om der er sol eller hvordan.
  Når du siger lavt og lysegult, var det første jeg tænkte på den lille coreopsis 'Moonbeam'. Den er rigtigt sød og blomstrer længe. Den passer også godt til græsser med de små blomster.

  SvarSlet
 7. Hejsa

  Tusind tak for velkomsten på min nye blog.

  Har med interesse læst dine forskellige indlæg. Også på drengenes blog. Skal da liige have studeret det med BARF nærmere !!. Må indrømme at da jeg læste dit afsnit længere nede om de sammenrullede aviser var jeg ved at kløjs i det og blive dybt forarget, indtil jeg læste slutningen.. SÅ smilede jeg fornøjet !!!! ;))

  Bliver sjovt at følge din have og drengene.. :)

  VH
  Lena fra Håstrup

  SvarSlet
 8. Kære Lena.
  Her foregår træningen af drengene med positiv forstærkning, og ikke fysisk straf. Hvis hunden gør noget forkert, er det føreren der har sendt forkerte signaler, og der skal hunden ikke straffes for. Og dog - straffen blive ingen belønning og øvelsen gøres om. Så ingen tæsk med sammenrullede aviser her:-)

  SvarSlet

Læg gerne en lille hilsen, når du besøger min side, så vil jeg blive glad.