onsdag den 13. juli 2011

Det gror som besat

Det meste af dagen i går gik med at klippe hæk. Jeg synes, at det er mega kedeligt at klippe hæk, og det samme med at slå græs, men det skal jo gøres. Jeg er langt fra færdig endnu. Hækafklippet har jeg de sidste mange år kørt over med plæneklipperen og lagt tilbage i hækken. I år har jeg fået en kompostkværn, så jeg slipper for at knokle med den tunge plæneklipper. Når jeg gør det, er det fordi, at jeg synes, at det er vandvid at køre god kompost væk, hvorefter at købe gødning i dyre domme. I øvrigt mener jeg, at haveaffald er ens eget problem og ikke kommunens, med mindre der er tale om meget aggressivt ukrudt. Ja, nu får jeg jo nok en på hatten for den bemærkning, men jeg er tykhudet ;-)


Her har min nye buxbomhæk fået med saksen. Alle planter trives fint. De gror som var de betalt for det.
Et andet bed som gror som besat er mit nye hortensia bed. Her er der plantet hortensia Annabelle i en bund af Brunnera "Jack Frost" Jeg synes, at det er en smuk kombination.
Der er også kommet godt gang i mine lavendler. To steder i haven har jeg omkranset bede med lavendler. Her støder lavendelen op til en blå cypress, hvor der som mange andre steder i haven vokser en clematis op ad.
Den clematis der her er tale om, tror jeg er clematis Multi Blue. Den bliver dobbelt på et senere tidspunkt.
Når jeg ser det her billede at skønne gamle Rino, så kommer jeg til at tænke på tegnefilmen Ferdinand. Rino kan lige som Ferdinand gå stille rundt i haven  og snuse til bierne og blomsterne.  

11 kommentarer:

 1. God idé med komposten, det kan jeg kun tilslutte mig. Vi kører også meget af vores igennem en slags kompostkværn.
  Bedet med Jack A. Frost og Hortensiaen ser rigtig godt ud, de klæder hinanden.

  SvarSlet
 2. Hej Madam Bæk!

  Jeg er fuldstændig enig i forhold til såkaldt 'affald', og det er virkelig guld i haven!

  Det er virkelig et smukt bed med hortensia og brunnera (er det alunrod?)! Og hunden er sød.

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 3. Du får ikke en på hatten af mig - du har da givet mig "stof til eftertanke" om grenaffald og kompost. Hvilken kompostkværn har du fået og fungerer den tilfredsstillende?
  Nå...kaffepausen er slut nu - jeg må ud og klippe flere buske i de vilde hjørner ellers kan jeg ikke komme ned til min grenaffaldsbunke.
  Fortsat god dag - hilsen Berit

  SvarSlet
 4. Kære Ungersvend.

  Brunnera Jack Frost er en kærmindesøster. Rino, hunden er bare en gammel sød dreng :-)

  Kære Berit.

  Kompostkværnen er en Bosch med skuffe nedenunder. Mere kan jeg ikke sige. Har kun kørt med den i går, men jeg er ikke utilfreds med resultatet.

  SvarSlet
 5. Så er det ved at være Sct Hans også hos dig :0) Her mangler vi stadig ½ af hækken - men til vores forsvar den der vender ind til naboerne på den ene side - de klipper helst ikke :0(

  .........du har ret det gror det skidt ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 6. Du får ihvertfald heller ikke på hatten af mig, for jeg er helt enig med dig.
  Jeg er helt 'hysterisk' med at kompostere, hvis du spørger min familie. Jeg komposterer alt hvad jeg kan komme i nærheden af, også toiletruller og æggebakker. Jeg har ingen kompost-kværn mere, for den gik i stykker. Men jeg klipper tingene i stykker med saks, og helt store grene lægger jeg bag i et bed eller bag kompostkasserne, så de små kryb kan bo i dem.
  Bedet med Annabelle og Jack frost er rigtigt sødt.
  Tager cypressen slet ikke skade af at Clematisen kravler i den? Det troede jeg, men så har jeg da måske et par steder mere hvor jeg kan plante Clematis :-)
  Din jord ser tør ud, kan det passe? Altså ikke tør som for tør, bare tør :-) Her sopper vi rundt, og jeg er godt nok træt af regn.

  SvarSlet
 7. Kære Hanne.

  Om cypressen tager skade ved jeg ikke, for jeg har haft clematissen stående i et stativ tidligere, men ville ikke flytte den under omlægningen af bedet. Bliver den for omklammerende vil jeg bare klippe den ned, selvom det er en gruppe 2 clematis. Skulle jeg plante clematis der i dag, ville jeg vælge en fra gruppe 3.

  Du har helt ret i, at min jord ser tør ud. Den er tør. Vi har ikke fået ret meget vand her, så vandkanden har været i brug ;-)

  SvarSlet
 8. Fuldstændig enig med kompost-holdning !!! Jeg har mange meter bøgehæg, afklippet derfra får en tur med plæneklipperen, og derefter ind mellem planterne.

  SvarSlet
 9. Bardzo udane zestawienia. Bije z nich taka naturalność, która zaprasza dalej i dalej ...

  wspaniałe miejsce :)

  Pozdrawiam
  Grzegorz

  SvarSlet
 10. Bardzo udane zestawienia. Bije z nich taka naturalność, która zaprasza dalej i dalej ...

  wspaniałe miejsce :)

  Pozdrawiam
  Grzegorz

  SvarSlet
 11. Kære K
  Helt enig med hensyn til haveaffaldet. Her har jeg to grønne kompostbeholdere til køkkenaffald, 2 indrammede til grenaffald mm og så får hønsene alt muligt spiseligt.
  Godt gået og sødt billede af din gamle hunhund;-)
  knus Lone

  SvarSlet

Læg gerne en lille hilsen, når du besøger min side, så vil jeg blive glad.