søndag den 31. juli 2011

De blårosa farver i haven.

Lige nu er det de blåligerosa farver der foruden alle de grønne nuancer dominere havens bede. Nu er det ikke hele bede jeg har med de farver. Jeg har mange grønne nuancer i haven, hvor i der er plantet mindre farveklatter.

Her er det kinesisk astilbe Pumila.

Purpursolhat.

Høstanemone.

Staude fuksia.

Floks.

Hortensia. Denne her står i en bund af gildjordbær.

Aronia, surbær. Når solsorten begynder at vise interesse for bærene bliver de plukket til mine hundes grøntfoder.

Endnu en clematis er sprunget ud.

Den vokser på rionetstativ.

Nærbilled af clematis Sylvia Denny??

Desværre ser mange af mine clematis sådan ud i  år :(


I drivhuser er der også ved at være høstklare agurker og tomater. Bladene ser ikke for godt ud, så jeg skal lige finde ud af, hvad der er galt. Måske nogen har idéer??
Skole agurkerne har fået en fin størrelse og smag.

De første busk tomater er spist. Dehar en dejlig sød og saftig smag.

Bøf tomaten Oxheart er en lidt flad tomat efter min mening. Den er tør og smagen er ikke noget at råbe hurra for, men den kan spises.

I år har jeg plantet tallerkensmækker mellem agurk og tomaterne, og har ikke haft utøj i endnu - af hvad jeg kan se. Men måske er det derfor bladene ser sådan ud??

9 kommentarer:

 1. Sikke mange fine blomster du har.
  Jeg tror ikke dine tallerkensmækkere har noget med tomaternes lidt kedelige blade at gøre, min tomatblade ser også lidt triste ud, og jeg har kun tomater i det bed.
  Hvad det skyldes ved jeg ikke.

  SvarSlet
 2. Dejlige billeder! Sjovt at dine hunde får Aronia bær, de er jo supersunde vel også for mennesker?? Jeg har dem også men det er helt nye planter, så der er kun få bær, men jeg vil da prøve at bruge dem til et eller andet.

  Mine tomater lider også af gule blade, temmelig irriterende men de bærer da pænt med tomater. Sidste år havde jeg bøftomat for sidste gang tror jeg, det er sjovt at man kan nøjes med kun én tomat til en tomatsalat, men de gav ikke mange frugter og smagen var jeg heller ikke imponeret over.
  Mener du at tallerkensmækkeren skulle skyldes de gule blade..? Den ser ellers selv meget frodig og flot ud.
  Fortsat god aften til dig :o)

  SvarSlet
 3. Hej
  Det er ærgerligt med visnesyge i clematis, den er ellers smuk den sidst udsprungne. Jeg har også haft en enkelt gren på en af mine, som har set lidt træt ud, så den klippede jeg væk.
  Jeg har for første gang frilandstomater og har netop været på nettet for at læse om kartoffelskimmel i tomaterne. Mine tomater er end ikke ved at modnes endnu, men jeg har fjernet 4 i dag p.g.a. brune pletter, og jeg tror det er kartoffelskimmel. Hvad din fejler ved jeg ikke noget om, jeg har ikke den store erfaring.
  Aronia i grøngødning til hundene, vil du fortælle mig noget om det? Jeg har nemlig masser af aronia.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 4. Aronia indeholder mange flere c-vitaminer end blåbær, så de skulle være langt sundere.

  Jeg spekulerede på om tallerkensmækkeren skyldes, at jeg ikke har fundet utøj i drivhuset endnu?? Nej, de har ikke noget med bladenes farve at gøre.

  SvarSlet
 5. Lisbeth. Jeg bruger bla. aronia til den grønmix, som jeg laver til mine hunde. Du kan se, hvordan jeg laver grønmixen på nedenstående link her. http://fambaekshunde.blogspot.com/search/label/Foder
  Jeg BARF fodre mine hunde dvs. at de bliver fodret med råt kød og fisk samt rå ben. For at de skal blive dækket ind med vitaminer tilsætter jeg grønmix, som jeg selv blender. Klik eventuelt på hundebilledet øverst til højre. Har du flere spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte mig.

  SvarSlet
 6. Pæne billeder, ifølge de kloge havebøger kan krøllede blade betyde at de har de for varmt, ellers skulle det ikke betyde noget !!

  SvarSlet
 7. Du har mange dejlige blomster og planter :-)
  Jeg er ked af at du har visnesyge i år. Det er så trist når man går så længe og glæder sig til at se sine Clematis :-(
  Jeg har haft store problemer med det de sidste to år. Derfor var jeg også gået lidt i stå med at plante nye Clematis.
  Men i år (Banke under bordet og 7-9-13) er de næsten allesammen kommet flot igen, så du skal bare være tålmodig, så skal det nok blive flot igen :-)
  Vi må bare nyde de som er robuste og klarer det hele i mellemtiden.

  SvarSlet
 8. Clematis, dét kan vi ikke finde ud af her hos os, men så må vi jo bare ha' noget andet - ik?

  SvarSlet
 9. Det ser godt ud hjemme hos jer, mange smukke planter. Holder meget af de rosa og blålige farver. Mit eneste problem er at jeg ikke altid kan finde ud af om de skal stå i det rosa bed eller det lilla. Luksusproblem, det ved jeg godt.
  Du er heldig du kan høste fra drivhuset, det ser frodigt ud.

  SvarSlet

Læg gerne en lille hilsen, når du besøger min side, så vil jeg blive glad.