torsdag den 30. juni 2011

Clematis og roserne

Der sker rigtig meget derude i haven. Flere gruppe 3 clematis er begyndt at blomstre. Det samme er de to eneste roser, som findes i haven. At jeg ikke har flere roser tilbage skyldes, at der hele tiden gik syge i dem, og jeg ville være tvunget til at sprøjte, hvis de skulle forblive flotte. Det vil jeg bare ikke!! 

Clematis Fusca var. Violacea. Den vokser op af væggen. Bliver 2 til 2,5 meter og blomstre  fra juni til og med september.

Clematis recta Pamela. Bliver 1,5 til 2,0 meter høj og blomstre fra juli og til og med september. Den vokser på et kedeligt lamelhegn.
Clematis Ville de Lyon bliver mellem 3 og 4 meter og blomstre fra juli og til om med september. Det har jeg lige flyttet for et par uger siden med store knopper. Den er nu plantet op ad min glansbladet tjørn.
Clematis Viola har jeg også plantet op ad væggen. Den bliver mellem 2 og 3 meter og blomstre fra juli og til og med september.
Clematis The Vagabond hører til gruppe 2 clematis. Den har være meget sølle efter denne vinter, men nu er den altså begyndt at blomstre med få blomster. Vagabonden bliver ikke så stor kun mellem 1,5 og 2 meter høj. Men hvad han ikke har i højden, har han i blomster længden nemlig allerede fra maj og helt til oktober måned.

Clematis Viticella har jeg stående i mit nordlige surbundsbed, hvor den vokser op ad brændeskuret og op i mine klatre hortensia. Viticella bliver mellem 4 og 5 meter (her bliver den større) og den blomstre fra juli og til september.

I rosenbuen vokser clematis Polish Spirit, som er en rigtig frodig hurtig løber. Den når i løbet af et par måneder 3 til 4 meter og blomstre fra juli og til og med september.
Clematis Polish Spirit.
På samme side i rosenbuen kæmper rosen Penny Lane. Det lykkedes hende hver sommer, at få nogle få men meget yndige blomster stukket ud fra for clematisens omklamrende favn.
Min anden rose, der har klaret sig i haven er Edens rose, som dufter helt vidunderligt. Den står plantet mellem astrantia, geranium Patricia og lavendel. Denne rose har indtil nu kun fået et par enkelte pletter på bladene som hurtigt kan fjernes.

Det var alt for nu. Ha' en dejlig aften derude i bloglandet ;-D

12 kommentarer:

 1. Piękne te powojniki, najbardziej spodobał mi się kolor Clematis Ville de Lyon.
  Pozdrawiam, miłego wieczoru :)

  SvarSlet
 2. Den lille Pamela er så kær....desværre vil Clematis ikke rigtig trives her...

  SvarSlet
 3. Du har en virkelig god clematis have, alle de smukke blomster.

  SvarSlet
 4. Er der noget mere fantastisk end clematis. Hvor er de yndige :-) Ha en fortsat god aften

  SvarSlet
 5. Det er altid en stor glæde for mig at følge med i dit haveliv. I mit haveløse liv mangler jeg at kunne gå ud og sætte mig og nyde duften,pille lidt ukrudt-dyrke lidt tomat,agurk,chili,krydderurter osv.
  K.H.Vivi

  SvarSlet
 6. Hvor har du smukke clematis :-)
  Jeg vil heller ikke sprøjte roser, så hellere undvære, selv om det er ærgerligt. Der skal bare ikke være gift i min have.

  SvarSlet
 7. Så mange fine sager du har i haven, jeg er helt vild med rosen ´Penny Lane`Bedårende :)

  Go ´aften også til dig

  Iben

  SvarSlet
 8. Sikke mange skønne klematis. Og nå man kun har to roser, er det da absolut ikke de værste, man kunne forestille sig ;-)
  Jeg holder mig også fra gift i haven.

  SvarSlet
 9. .....hvor er de skønne Madam Bæk.....alle og én - det er som om mere vil have mere :0) Clematis KAN man bare ikke have for mange af..........

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 10. Piękne Clematisy !!!

  Pozdrawiam
  Grzegorz

  SvarSlet
 11. Hvor har du altså mange pragtfulde Clematis og man kan tydeligt se at de trives i din have.
  De er ellers smukke dine to roser, men jeg har jo som sagt samme problem, med at de bliver syge hos mig. Så glæder vi os bare over alt det andet smukke vi har, og alle de dejlige billeder her i blogverdenen :-)

  SvarSlet
 12. Nie musi być wcale dużo clematisów w ogrodzie. Najważniejsze żeby obficie kwitły i nie chorowały. Pozdrawiam serdecznie

  SvarSlet

Læg gerne en lille hilsen, når du besøger min side, så vil jeg blive glad.