lørdag den 19. maj 2012

De røde blade

Det er ingen hemmelighed, at jeg har en kærlighed for de rødblade træer, buske og stauder. Hvert år glæder jeg mig som et lille barn til, at se mine utrolige smukke acer brede deres blade ud. Når jeg ser disse yndige træer i modlys, har jeg slet ikke ord for deres skønhed.
Som de andre år kommer der lidt nye røde blade til. I år blev det til to forskellige Heuchera, Alunrod som ses herunder.

Her er det Obsidian i modlys

og Rachel.

For nogle år siden kom denne clematis til med et rødlig skær i bladene.

Blåregnen Okayama har i deres udspring en vidunderlig tone i bladene.

Bronzeblad

En sød lille bregne, som bliver sølvfarvet med røde nerver som sommeren skrider frem

Her er det en af mine træpæoner. Smukt ikke?

En anden pæon men helt anderledes blanke blade.

Tulipanen forsvinder helt i sølvlysets mærke løv, men står meget smuk til rhododendronens blår farve i baggrunden. (skulle have haft større blændetal på)

14 kommentarer:

 1. Jeg forstår til fulde din fascination af det mørke løv, der er noget magisk ved det. På min tur ud i det danske land idag, nød jeg også synet af de store blodbøg som står derude, så smukt, så smukt men dog en smule for store til min (og måske også din) have!

  Jeg stødte forøvrigt også på en mørkløvet staudeclematis hos fru Høneballe, den har jeg helt og aldeles forelsket mig i, - måske du allerede har den??? Purpurea-et-eller-andet.... ;o)

  Iøvrigt dejligt med haveindlæg fra din side. Jeg ved jo godt at du elsker Danny og Rino højere end os havebloggere, men jeg venter gerne på nyt fra dit ringhjørne.
  Hyggehejsa fra mig :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette,
   Nu du siger staude clematis der hedder purpurea, så er den eneste jeg kender recta purpurea, men har den røde blade??

   Jo jeg elsker mine drenge utrolig højt, men jeg elsker nu og jer havebloggeres dejlig kommentar, men det er tiden, som jeg mangler. Desuden skranter den gamle dreng i øjeblikket.

   Slet
 2. Det er så dejligt med de rødbladede i haven. Jeg har også mange af dem. Det får mig til at tænke på alle mine heuchera, som jeg ikke fik foræret nogen væk af, de står så flot nu og blev beundret meget. Og der var nok at forære væk af, men for lidt tid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Så har du jo til næste gang :-) Jeg elsker at få planter med historie, men også at dele mine planter med dejlige havetossere som jeg selv :-)

   Slet
 3. Kan godt forstå du holder af rødbladede planter :-) Jeg synes også, de er flotte som kontrast til alt det grønne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan slet ikke leve uden de rødbladede planter. De er jo helt fantastiske smukke, som kulør til næsten alle andre farver :-)

   Slet
 4. De er virkelig smukke alle dine rødlige planter. Jeg har også et par stykker og kan udemærket forstå hvad det er der tiltrækker dig.
  Tak for sidst , det var en virkelig hyggelig eftermiddag og jeg nød jeres selskab og ikke mindst jeres have meget. Kærlig hilsen Vibe

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Vibe og Erik.
   Ærgerlig at afstanden er så stor, ellers er jeg sikker på, at vi sagtens kunne hygge nogle timer i ny og næ :-)
   Fik Erik tømt bilen for planterne? Jeg skal have flere af de frølingere jeg fik sat i større potter frem til efteråret, hvor de kommer i jorden - håber bæstet kan lade dem være :-)

   Slet
 5. I en have jeg besøgte var den en klematis med meget mørkt rødt løv (løvet var mere mørkerødt end på den du viser i dag) - ejeren kendte ikke navnet, men kunne oplyse at den får små hvide blomster - kender du mon den?

  SvarSlet
  Svar
  1. Mon det er den samme staudeclematis, som Fru Friis nævner længere oppe?? Så vidt jeg husker findes der en montana clematis med røde blade og små hvide blomster, men ved ikke hvad den hedder.

   Slet
 6. Tak for dine smukke billeder.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
 7. Det var dejlige rødbladede skønheder du viser :-)
  Jeg elsker dem også, og synes at de bryder så dejligt i bedene.
  Jeg har mørkløvet kørvel og kvan, og så staudeclematissen som nye planter i år. Og jeg er bare helt vild med dem :-)

  SvarSlet
 8. Er detden rødbladede staude clematis?? hvad hedder den??

  SvarSlet

Læg gerne en lille hilsen, når du besøger min side, så vil jeg blive glad.