fredag den 18. november 2011

Jeg er rasende.

Jeg er meget rasende på den håndværksmester, som vi har haft til at udskifte vinduer og døre på husets øst, syd og vest side, men jer er også meget tilfreds med den kvalitet som håndværkerne har udført. Arbejdet blev sat i gang i maj måned 2010. Her blev der bestilt fem vinduer, to skydedøre og et glas dørparti.


Omkring vinduerne skulle der beklædes med cedertræ, hvilket også blev gjort på øst og det meste af syd siden.


Problemet er bare, at de aldrig har fået gjort den beklædning færdigt. Hele vest siden mangler og rammen omkring det store syd parti. Det der nu får mig til at se rød er, at der for det første er gået 18 måneder fra arbejdets igangsættelse og til nu, men at man så kræver den sidste betaling for noget arbejde der IKKE er blevet udført, det er bare for meget. Vi har løbende betalt for materialerne hen ad vejen og en del af arbejdslønnen. Nu vil Mester så have de sidste penge for noget arbejde, som ikke er blevet udført, trods det vi gentagende gange har rykket for en færdiggørelse.


Her er den sydligste terrasse under nedrivning i juni 2011. Den nye terrasse er opført, og vi mangler bare rækværket. Det lovede han for 4 uger siden, at han ville gå i gang med, men også her er intet sket.

Da regningen så kom i sidste uge så jeg rødt. Vi har gået i flere dag og tygget på, hvad vi skulle gøre ved den. Beslutningen blev,at han får ikke en krone før arbejdet er færdiggjort. Det meddelte jeg firmaet i en mail i dag, så må vi se, hvilket udspil han kommer med.
Jeg føler ærelig talt at vi er til grin, hvis vi bare sådan uden videre betaler det skyldige beløb. På den måde vil vi ikke slet ikke have nogen garanti for, at han gør sit arbejde færdig. Nu får han nogle dage til, at svare på min mail, ellers ser vi os nødsaget til, at gå videre i sagen.

Jeg er utrolig ked af det her, og kunne godt tænke mig at høre jeres mening om situationen her. 


13 kommentarer:

 1. Czyli nie jest lepiej niż u nas. Fachowiec bierze pieniądze i ociąga się z wykonaniem pracy :-(. Pozdrawiam

  SvarSlet
 2. I skal bestemt ikke indbetale de sidste penge før projektet er gjort færdig !!! Det er vist ret almindeligt, at man indbetaler rater, som i har gjort undervejs, men jeg ville bestemt også holde pengene tilbage på det sidste til arbejdet er udført.
  Så langsom som den håndværker har været ville jeg ikke stole på, at det nogensinde blev færdig, hvis han fik pengene.

  Tror næsten jeg ville være klar til at finde en anden håndværker til at gøre projektet færdigt, hvis han ikke snart får fingeren ud. I bagklogskabets klare lys, kunne det måske have været en god ide, at det havde stået i kontrakten, hvornår arbejdet skulle have været færdig, og at der ellers skulle være afslag i prisen. 18 mdr = 1½ år, det er simpelthen alt for lang tid til et projekt af den størrelsesorden :-(

  SvarSlet
 3. Klart at I ikke skal betale regningen før arbejdet er færdiggjort. Ellers tager han da en vis del på jer.
  I det hele taget har I da været meget tålmodige efter igangsætning for 18 mdr. siden, så skulle det for længst være færdigt.
  Da tømreren arbejdede på vores hus for 12 år siden, skulle han hele tiden have a conto beløb, det fik han, men nogen færdig regning fik vi aldrig. Han sjuskede med det sidste og blev ubehøvlet. Jo nogen håndværkere skal man passe godt på. Han var så rar til at begynde med, men det gik over. Håber ikke din håndværker hedder Bjarne :-)
  Held og lykke med færdiggørelsen.

  SvarSlet
 4. Nej I skal helt bestemt ikke betale det sidste beløb før arbejdet er færdiggjort. Han er godtnok streng, og I har da været mere end tålmodige... min tålmodighed var nok stået af for længe siden :) Håber det hele ender godt for jer - trods alt...

  SvarSlet
 5. Er helt enig med de andre - han skal ikke have én eneste øre mere før end han er færdigt med arbejdet. Utroligt, at han tør sjuske med aftaler og trække arbejdet så lang tid specielt hvis han er lokal. Ex. har vores nabo også haft problemer med en håndværker og jeg kunne aldrig finde på at hyre ham til et stykke arbejde!

  Håber at I snart får færdiggjort det ellers meget lækre projekt, så I kan nyde det, istedet for at gå og irriteres over det ufærdige og en utroværdig håndværker

  SvarSlet
 6. Ej hvor er det surt, både det at i ikke er blevet færdige, men også at i nu bliver præsenteret for en regning. Det er klart at mesteren ikke skal have penge for noget han ikke har lavet endnu, hold fast i det, det er i i jeres gode ret til. Jeg ville også overveje at finde en anden til at gøre det færdigt inden vinter. Så længe i har givet jeres nuværende mester chancen for at gøre det selv, altså at i har overholdt aftalerne og derefter meddeler ham en frist for at gøre det færdigt. I fristen skal stå at hvis ikke arbejdet er færdiggjort inden d. Xx.xx tilfalder arbejdet en anden. I kan så godt risikere at han sender en mindre regning, hvis han mener i har fået leveret nogle materialer eller lign. som han ikke har modtaget betaling for. Det må i vurdere.

  SvarSlet
 7. Han kan rende og hoppe indtil arbejdet er gjort færdigt. I må holde hovedet koldt og kræve Jeres ret. Knus

  SvarSlet
 8. Sådan en klaphat til håndværker... det er vist generelt et problem med håndværkerne !! også hernede i det sønderjyske.. Nuvel IKKE BETALE før det sidste er færdig ;)

  SvarSlet
 9. Det kan ikke siges tydeligt nok: BETAL IKKE FØR HAN ER FÆRDIG MED DET LOVEDE ARBEJDE!
  Jeg taler af bitter erfaring.

  SvarSlet
 10. Træls - træls - træls at man skal bruge unødvendige spekulationer på den slags useriøse håndværkere. Trist for faget når den slags render rundt og egentlig ufatteligt at han i disse ustabile tider tør være så flabet!

  Håber I snart får det hele færdiggjort og så er det jo nok ikke ham der får den næste opgave hos jer!! :o/

  SvarSlet
 11. Hvor er det en skam at I skal ha' de ærgrelser, det ødelægger lidt af glæden ved et ellers godt udført arbejde - jeg håber, at han skynder sig at få arbejdet gjort færdigt, når han ved at han ikke får penge før det er i orden.

  SvarSlet
 12. ÅH ÅH hvor jeg forstår dig. Vi betalte også løbende og gjorde en stor, stor fejl ved at betale for noget der ikke var blevet gjort færdig. Håndværkeren meldte sig så bare konkurs.. Fandt senere ud af at det var han ikke. Vi skulle nok have forhørt os for på rette sted, før vi betalte. Jo det er vanskeligt at gøre det helt rigtige.
  Jeg håber I GØR DET RIGTIGE.

  SvarSlet
 13. Det er ellers flot arbejde, der lavet indtil nu. Jeg vil bare sige GODT BRØLT LØVE. Betal ikke mere før de har lavet det færdigt. Det er det I har og presse ham med til at få det gjort færdigt. Men det er da øv og komme ud i det. Held og lykke :)

  SvarSlet

Læg gerne en lille hilsen, når du besøger min side, så vil jeg blive glad.