torsdag den 30. juni 2011

Clematis og roserne

Der sker rigtig meget derude i haven. Flere gruppe 3 clematis er begyndt at blomstre. Det samme er de to eneste roser, som findes i haven. At jeg ikke har flere roser tilbage skyldes, at der hele tiden gik syge i dem, og jeg ville være tvunget til at sprøjte, hvis de skulle forblive flotte. Det vil jeg bare ikke!! 

Clematis Fusca var. Violacea. Den vokser op af væggen. Bliver 2 til 2,5 meter og blomstre  fra juni til og med september.

Clematis recta Pamela. Bliver 1,5 til 2,0 meter høj og blomstre fra juli og til og med september. Den vokser på et kedeligt lamelhegn.
Clematis Ville de Lyon bliver mellem 3 og 4 meter og blomstre fra juli og til om med september. Det har jeg lige flyttet for et par uger siden med store knopper. Den er nu plantet op ad min glansbladet tjørn.
Clematis Viola har jeg også plantet op ad væggen. Den bliver mellem 2 og 3 meter og blomstre fra juli og til og med september.
Clematis The Vagabond hører til gruppe 2 clematis. Den har være meget sølle efter denne vinter, men nu er den altså begyndt at blomstre med få blomster. Vagabonden bliver ikke så stor kun mellem 1,5 og 2 meter høj. Men hvad han ikke har i højden, har han i blomster længden nemlig allerede fra maj og helt til oktober måned.

Clematis Viticella har jeg stående i mit nordlige surbundsbed, hvor den vokser op ad brændeskuret og op i mine klatre hortensia. Viticella bliver mellem 4 og 5 meter (her bliver den større) og den blomstre fra juli og til september.

I rosenbuen vokser clematis Polish Spirit, som er en rigtig frodig hurtig løber. Den når i løbet af et par måneder 3 til 4 meter og blomstre fra juli og til og med september.
Clematis Polish Spirit.
På samme side i rosenbuen kæmper rosen Penny Lane. Det lykkedes hende hver sommer, at få nogle få men meget yndige blomster stukket ud fra for clematisens omklamrende favn.
Min anden rose, der har klaret sig i haven er Edens rose, som dufter helt vidunderligt. Den står plantet mellem astrantia, geranium Patricia og lavendel. Denne rose har indtil nu kun fået et par enkelte pletter på bladene som hurtigt kan fjernes.

Det var alt for nu. Ha' en dejlig aften derude i bloglandet ;-D

tirsdag den 28. juni 2011

På besøg hos Claus.

Søndag den 26 juni skulle vi en tur op til Risskov ved Århus. Vi stod tidligt op, da vi skulle med færgen fra Odden kl. 9.00. Som altid var vi lidt sent på den, og lige netop den morgen ville bilen ikke starte. Preben, min kære mand fik laderen sat på og efter 10 minutter lykkedes det at få liv i bilen. Nu var vi efterhånden en halv time forsinkede, og bilen fik lidt ekstra gas. Vi nåede færgen lige tids nok til, at hundene kunne få tisset af inden vi kørte ombord.
Da vi kørte i land i Ebeltoft havde vi god tid. Vi skulle nemlig først være i Risskov ved 14 tiden. Derfor slog vi lige et smut over Mols bjerge, hvor ingen af os har været før.  



Vi var fremme hos Claus i så god tid, at vi kunne gå en tur i skoven med hundene, og spise vores medbragte mad.
Lidt efter lidt kom formiddagsholdet ud, og jeg fik hilst på flere "kendte" bloggere, hvilke var hyggeligt.

Kl 14 slog Claus porten op, og bød velkommen. Han fortalte kort om havens tilblivelse, hvorefter vi eller kunne gå rundt som vi havde lyst til. Her kunne jeg godt mærke, at jeg var ved, at blive lidt skidt tilpas. Stierne gyngede under min fødder, og der gjorde det ikke bedre at underlaget ikke var lige. Jeg tror, at det var den lidt stressede tur på vej til færgen der gjorde udslaget. Det er der ikke ret mange Menière patienter der kan tåle.






Jeg kunne ikke lade være med at beundre de meget smukke bygninger, som jeg synes passer rigtig godt sammen. Jeg lagde mærke til mange små skønne detaljer, som uret over indgangen til væksthuset samt husets vandingssystem.


En rigtig flot detalje med det store udekøkken i forbindelse med drivhuset.







 Haven havde mange skønne fixpunkter, som var virkelige lækre.

Jeg er vild med alt den granit, som den nedsænket lave er lavet i sammen med alt det grønne og hvide.






De hvide og gule haverum, var helt klart dem jeg havde set mest frem til, men jeg må tilstå at hele haven var turen værd og mere til.








Overalt var der planter til udplantning. De var, som Claus plejer at sige i industrielle mængder.


Havens hvide duer blev også beundret samt det smukke dueslag.
Da vi skulle til at køre, fik jeg lige hilst på Claus to pudler, som fulgte mig lidt på vejen.


Jeg lagde mærke til, at have summede af insekter.

Tilbage er der kun at sige til Claus. Tusind tak for en dejlig oplevelse, som jeg kan leve højt på længe.

Vi kørte fra Risskov kl. 16.40 ind til banegården, hvor vi skulle hente vores ældste datter og svigersøn, som skulle med os til Sjælland. Vi fik lige depoterne fyldt op inden vi tog færgen kl. 18 tilbage til Odden. Var hjemme kl. 21.30 godt trætte. Som ventet gik jeg i anfald om natten og sov små 36 timer, med små afbrydelser. Det kan være prisen, når jeg vil på en længere endagstur. Derfor tager vi gerne sådanne tur over flere dage, så sker der nemlig ingenting. Det havde vi bare ikke mulighed for denne gang, men det overlever jeg også.

Ha' en dejlig aften ;-)

mandag den 27. juni 2011

Der skal nok komme et indlæg fra mit besøg i Risskov.

Søde Madam Bæk,

hvor var det superhyggeligt at hilse på dig og på ham, der ønsker sig en have bestående af grønmalet asfalt i Risskov igår:o) :o) Håber ikke du er alt for træt ovenpå den lange tur. Men jeg er sikker på, at du synes oplevelsen var hver en kilometer og hvert et svimmelhedsanfald værd, ikke? Jeg er stadig endnu ikke helt "grounded" ovenpå alle de gode oplevelser fra igår.


Nu hvor vores skønne Tante Grøn kom med denne kommentar i forrige indlæg, er jeg nød til at spørger dig. Er du tankelæser Tante Grøn? Ja, jeg gik ned med et svimmelsanfald i nat. Har sovet hele dagen og er på vej i seng igen.

Jeg tog flere hundrede billeder, som jeg også lige skal igennem inden der kommer indlæg derfra.

Godnat derude ;-)

fredag den 24. juni 2011

Chat gruppe på Facebook for havebloggere??

Er der nogle der ved, om der findes en gruppe for havebloggere på facebook?? Hvis ikke, ville der så være interresse for at oprette en sådan gruppe??

Jeg vil meget gerne være med til, at chatte i et forum, men jeg GIDER ikke ting som, at svar på spørgsmål om den ene og den anden.

Jeg vil meget gerne høre jeres mening.

Ha' en dejlig dag derude i bloglandet ;-)

torsdag den 23. juni 2011

Det går fremad

I dag gik håndværkerne i gang med at lave den ramme hvorpå gulvet skal ligge.


Da terrassen skal udvides lidt i længden, og gulvet skal gå mellem mine taks og havedammen, måtte jeg flytte nogle krybende ene og andre stedsegrønne samt en enkelt hosta.






Jeg har været SÅ træt i dag, og næsten alt, hvad jeg har lavet er forgået i samme fart som fyren her. Det skulle nok lige passe, at jeg skal til at have et Méniere anfald, nu hvor jeg skal op og se Mester Dalby's have på søndag.

Ha' en dejlig aften derude i bloglandet ;-)